opc_loader

PRAKTISCHE INFO OVER CAMBODJA

Er heerst een tropisch moessonklimaat, met hoge temperaturen en veel vochtigheid in alle vormen. Er zijn twee regentijden te onderscheiden: van mei tot en met oktober valt in de zuidwest-moesson ongeveer 80% van alle neerslag, vooral ’s middags. Augustus en september zijn in deze periode de natste maanden. De noordoost-moesson duurt van november tot april; januari is de droogte maand. Maart en april zijn de meest warme maanden, omdat het kwik dan tot ver boven de dertig°C kan stijgen. Over het algemeen schommelt de temperatuur rond de 25°C. Van november tot en met februari is de beste tijd om Cambodja te bezoeken, dit is de koelste, droogste periode van het jaar.

Khmer keuken

De traditionele Khmerkeuken is een smakelijke mix van inheemse en koloniale recepten. In de hoofdstad en Siem Reap eet je het beste, terwijl je voor verse zeevruchten in Sihanoukville aan het juiste adres bent. In Phnom Penh kun je je deze unieke cuisine eigen maken in een heuse Cambodia Cooking Class. Tijdens het afwisselende programma leer je onder meer de diverse kruiden en ingrediënten kennen, en maak je een tour over een lokale markt.

Kaart van Cambodja

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder