opc_loader

PRAKTISCHE INFO OVER DE FILIPIJNEN

Klimaat

Op de Filipijnen heerst een tropisch regenwoudklimaat met weinig temperatuursverschillen door het jaar heen. De neerslaghoeveelheid hangt af van het eiland, maar over het algemeen valt de meeste regen in de periode juni tot oktober. In de maanden februari, maart en april valt de minste neerslag. Een deel van het eilandenrijk ligt in het gebied waar tyfonen voorkomen.

Beste reisperiode

De beste periode voor een reis naar de Filipijnen is van september tot half mei, buiten het tyfoonseizoen. In de kerst- en paastijd dient u er rekening mee te houden dat in het land veel gereisd wordt en het openbaar vervoer en de accommodaties druk bezet zijn. De meeste kleurrijke festivals vinden plaats tussen januari en mei. De wereldberoemde rijstterrassen van Luzon tonen zich op zijn fraaist in maart en april. De beste tijd voor 'eilandhoppen' is tussen oktober en maart.

Geldzaken

De lokale valuta is de Filipijnse Peso (PHP). Zowel in grote als kleinere steden kun je geld opnemen met je Nederlandse bankpas. Visa en Mastercard worden overal geaccepteerd.

Gezondheid

Bescherming tegen hepatitis A, DTP, malaria en knokkelkoorts wordt aangeraden. Raadpleeg voor je reis altijd de huisarts.

Reisdocumenten

Bij een verblijf van maximaal dertig dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort dient zes maanden geldig te zijn na terugreisdatum.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Filipijnen is zeven uur in de wintertijd. In onze zomer is het zes uur later.

Kaart van de Filipijnen

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder