opc_loader

BEZIENSWAARDIGHEDEN INDIA

Rode Fort en Jama Mashid (Moskee)

Beide in Old Delhi. Het enorme fort werd gebouwd in opdracht van de Indiase grootmogol Sjah Jahan in 1638 en pas 10 jaar later voltooid. De Jama Mashid is Indiaas grootste moskee.

Taj Mahal

Dit mausoleum werd van 1631 tot 1648 gebouwd in Agra in opdracht van Sjah Jahan. Het is een grafmonument voor zijn geliefde Mumtaz Mahal die in 1631 in het kraambed overleed.

Varansi

Pelgrimsstad aan de heilige rivier de Ganges. Op de trappen naar de oever van de rivier, de zogenaamde ghats, bent u ooggetuige van alle aspecten van cultureel en religieus India: rituele lijkverbrandingen, offerrituelen, badrituelen, slangenbezweerders, kooplieden, etc.

Hawa Mahal (Paleis der Winden)

Bouwwerk in Jaipur, hoofdstad van Rajahstan, met prachtige gevels met daarin 953 ramen verspreid over vijf verdiepingen. Doel: de haremvrouwen van de Maharadja van Rajasthan de mogelijkheid te bieden naar buiten te kijken zonder zelf gezien te worden. Het gebouw werd in 1799 in opdracht van de toenmalige Maharaja Sawai Pratap Singh gebouwd met roze zandsteen, net als de stadmuren. Jaipur wordt daarom ook Pink City genoemd.

Jaiselmir

Sprookjesachtig woestijnstandje in het westelijke puntje van Rajasthan. Uitstekend startpunt voor een avontuurlijke kamalensafari.

Gouden Tempel in Amritsar

Belangrijkste religieuze tempel en bedevaartoord van de Sikhs.

Fatehpur Sikri

16 e Eeuwse ceremoniële hoofdstad gebouwd door de Mogolheerser Akbar op 37 km ten westen van de stad Agra in India, uniek in zijn opzet en architectuur.

Backwaters van Kerala

Prachtige wateren langs de kust omgeven door palmbomen en authentieke vissersboten. Geweldig voor een boottocht, al dan niet met overnachting.

Bangelore

Indiaas meest westers georiënteerde metropool.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder