opc_loader

NATUUR IN INDIA

Door de grootte van het land heeft India vele klimaattypen en een enorme variëteit in landschap. Het grootste gedeelte van India wordt gekenmerkt door een moessonklimaat met drie seizoenen. Van oktober tot februari is het winter met warme, zonnige dagen en frisse tot koude nachten; van april tot juni de warme, vochtige zomer; van juli tot september de regentijd die vanuit het zuiden over India over het land heen trekt. Het klimaat is verder tropisch in het zuiden, tot gematigd in het noorden. De heetste periode is van maart tot juni. Temperaturen tot boven 50°C komen dan regelmatig voor. De gemiddelde temperatuur in mei is 35°C. Ook qua landschap is India van alle markten thuis. Stranden, jungle, bos, woestijn en bergen… het is er allemaal. India heeft een rijk gevarieerde vegetatie met ca. 15.000 soorten planten. Ook het dierenrijk is zeer uitgebreid. India huist maar liefst 400 soorten zoogdieren, 500 soorten reptielen en amfibieën en 1200 vogelsoorten. In een van de vele natuurparken kunt u genieten van deze prachtige natuur. Met een beetje geluk vangt u een glimp op van een tijger, barasingha (Indische moerashert), chital, hoelman, gaur, jufferkraanvogels, zwarte ibissen, of een luipaard.

Stranden van India

India heeft prachtige uitgestrekte kustgebieden met schitterende stranden. Ideaal voor een grensverleggende strandvakantie. De bekendste strandbestemming is Goa, de gemoedelijke voormalig Portugese kolonie-staat aan de westkust. Mooie stranden zijn o.a. Calangute, Baga en Colva, waar u accommodatie vindt alle prijsklassen. Minder bekend, maar minstens zo mooi zijn Kovalam beach in het zuidelijke puntje bij Trivandum, het strand van Diu in Gujurat en Varkala in de staat Kerala.

Woestijnen van India

Rajasthan is misschien wel de meest sprookjesachtige deelstaat van India met haar kleurrijk geklede inwoners en imposante forten en paleizen. Jaiselmir, ook wel de gouden stad genoemd, is een van de populairste startpunten voor een onvergetelijke kamelensafari door de Thar woenstijn.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder