opc_loader

REIZEN DOOR ARMENIË

Armenië ligt ten oosten van Turkije. Het is gelegen in de Zuidelijke Kaukasus en wordt verder omringd door Georgië, Azerbeidzjan en Iran. Armenië is een bergachtig land, slechts tien procent van het land ligt onder de 1000 meter. Met een oppervlakte van bijna 30.000 vierkante kilometer is het ongeveer even groot als een Nederland zonder Noord-Holland, Friesland en Groningen.  De Russische vliegvaartmaatschappij Aeroflot vliegt dagelijks op hoofdstad Yerevan met een tussenstop in Moskou.

Klimaat & beste reistijd

De lente en de herfst zijn de beste periodes om Armenië te bezoeken.  Er heerst een gematigd land- en hooggebergteklimaat. De winters in de Kaukasus kunnen behoorlijk koud zijn, terwijl de temperatuur zomers juist behoorlijk kan oplopen. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt tussen de min zes en min tien graden. Het kwik reikt in de zomer op sommige dagen wel tot 37. De zonkracht kan gelijk zijn aan die in het Caribisch gebied.  Om de extremen te ontwijken worden het voor- en najaar aangeraden als beste reistijd.

Belangrijke plaatsen & steden

De hoofdstad van Armenië is Yerevan. Ruim een derde van de ongeveer 3 miljoen koppen tellende bevolking woont in de stad en daarmee is Yerevan verreweg de grootste stad van het land. Gjoemri komt met een inwonerstal van ongeveer 140.000 bij lange na niet in de buurt. Het Sevanmeer is met een oppervlakte van 1400 vierkante kilometer het grootste meer van het land en tevens het gehele Kaukasusgebied.

Flora & Fauna

In het Khosrov-natuurreservaat in het zuidwesten van Armenië is een unieke mix van Europese en Aziatische fauna en flora te vinden. Door de hoogteverschillen zijn er vier verschillende landschappen te onderscheiden: halfwoestijn, bergsteppe, bos en alpiene weilanden. Er leven wilde zwijnen, stekelvarkens, hagedissen, slangen en talloze soorten vogels. Er wonen bovendien diverse bedreigde diersoorten, waaronder de Syrische bruine beer, de Bezoargeit, de Moeflon en het luipaard.

Valuta

In Armenië betaalt men met de Armeense dram. Op dit moment is één euro gelijk aan 552,84 dram.

Gezondheid

Het is bij een reis naar Armenië niet verplicht om ingeënt te worden. Wel wordt geadviseerd om vaccinaties voor Hepatitis A en B, DTP, Tuberculose en Rabiës te halen. Raadpleeg voor een reis altijd uw huisarts. Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Overige informatie

Het tijdsverschil met Nederland is 2 (zomer) of 3 uur (winter). De officiële taal is Armeens, maar het grootste gedeelte van de bevolking verstaat ook Russisch.  De overgrote meerderheid is christelijk en behoort tot de Armeens apostolische kerk, ongeveer 94 procent. Het land werd aan het begin van de 20e eeuw, in de nadagen van het Ottomaanse rijk opgeschrikt door een nog altijd zeer gevoelige genocide.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder