opc_loader

REIZEN DOOR KIRGIZIË

Kirgizië is gelegen in Centraal-Azië en heeft vier buurlanden. Ten oosten van het lang ligt China, ten zuiden Tajikistan, ten westen Oezbekistan en ten noorden bevindt zich Kazachstan. Kirgizië heeft een oppervlakte van ongeveer 200.000 vierkante kilometer. Er wonen iets meer dan 5,5 miljoen inwoners. Wie vanuit Nederland naar Kirgizië vliegt, moet overstappen in Moskou of Astana.

Klimaat & beste reistijd

Kirgizië heeft een landklimaat. De zomers zijn mild, met een gemiddelde minimum temperatuur van 17 graden. Al kan het ook ‘zomaar’ 33 graden worden. In de bergachtige gebieden is het vrijwel altijd koel. Op de hoogste bergtoppen ligt eeuwige sneeuw. In de winter is het koud tot zeer koud en zeker in de bergen kan het weer snel omslaan. Een winterreis wordt vanwege de extreme kou afgeraden.

Belangrijke plaatsen & steden

Bisjkek, gelegen in het noorden van het land, is de hoofdstad van Kirgizië. Er wonen om en nabij de één miljoen mensen. Het toerisme in Kirgizië komt de laatste jaren langzaam op gang. Er is een netwerk van logies bij lokale families opgebouwd, de opbrengsten vloeien linea recta naar  de gezinnen. In Krasnaya Rechka, bij de grens met Kazachstan, bevinden zich ruïnes van boeddhistische kloosters. Daar stonden Boeddhabeelden opgesteld van anderhalve meter tot vier meter hoog.

Flora & Fauna

De vele bergen in Kirgizië zorgen voor een zeer divers landschap. Op de groene vlaktes die dagelijks door de zon worden beschenen, groeit een veelvoud aan struiken en bossen. Aan de andere kant van de bergen zijn er uitgestrekte (semi-)woestijnvlaktes en bossen. Op hoge hoogte leven marmotten, bruine beren, rammen, hazen en berggeiten. Ook komen er in Kirgizië wolven voor.

Valuta

In Kirgizië betaald men met de Kyrgyzstan som, afgekort KGS. Op dit moment is één euro gelijk aan ongeveer 66 KGS.

Gezondheid

Wie op reis gaat naar Kirgizië wordt geadviseerd om zich in te enten tegen DTP, Hepatitis A en in sommige gevallen teken-encefalitis. Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt een vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Bij drie maanden is ook een inenting tegen tuberculose, Hepatitis B en Rabiës geen overbodige luxe. Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Overige informatie

Het tijdverschil tussen Nederland en Kirgizië bedraagt 4 (zomer) of 5 (winter) uur. De officiële taal is Kirgies, al wordt er ook Russisch en Engels gesproken.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder