opc_loader

ACTIVITEITEN IN SRI LANKA

Ga Singalees dansen

Singalees dansen is een groot onderdeel van het leven op Sri Lanka, al was het maar vanwege de hordes belangstellende toeristen die geen genoeg krijgen van de acrobatische toeren van de dansers. Het is dan ook een waar spektakel van symbolisch drama en kostuums, die niet altijd positief eindigen. Zo kennen de steden Colombo en Ambalangoda nog traditionele rituele duivelsuitdrijvingsdansen. Soms kom je ook een combinatie van dans, gemaskerd drama, exorcisme en drummen tegen onder de noemer ‘volkstheater'.

Duiken en snorkelen

Watersport domineert de activiteiten op Sri Lanka. Duiken en snorkelen is langs de kust van Sri Lanka erg populair vanwege de vele soorten tropische vissen, bloedmooie koraalriffen en fascinerende scheepswrakken. Hikkaduwa en Tangalla aan de westkust, Unawatuna aan de zuidkust en Nilaveli aan de oostkust zijn niet alleen schitterende locaties maar ook goede plekken voor materiaal. De beste reistijd voor een duik in de Sri-Lankaanse wateren ligt aan de westkust tussen november en april en aan de oostkust tussen april en september.

Hiken in Sri Lanka

Hiken kan overal in Sri Lanka, al moet je in verband met de toenemende onlusten oppassen waar je gaat lopen. Er werd veel gehiked in de bergachtige gebieden van Uva, Sabaragamuwa en het noordelijke centrum van het land, maar niet-essentiéle reizen naar deze regio worden momenteel sterk ontraden. Consulteer voor de zekerheid de site van Buitenlandse Zaken voor de veiligste plekken.

Shoppen in Sri Lanka

Voor shoppers is er een aantal typisch Sri-Lankaanse producten die je hier voor weinig kunt kopen. Edelstenen, kleding, batik, thee en ambachtelijk vervaardigde meubelen zijn het meest in trek. Voor edelstenen ga je naar Ratnapura, van oudsher dé stek voor glimmende stenen. In Kandy kun je terecht voor ambachtswaar als houtsnijwerk, keramiek en metaalwerk, die je ter plekke gemaakt kunt zien worden en Colombo is de hotspot voor de meest uiteenlopende en uiterst betaalbare kleding en accessoires.

Wellness

Heilzaam kuren en genieten van wellness volgens de originele Ayurveda technieken? Maak dan nu gebruik van deze spectaculaire aanbieding en kom even helemaal tot rust in het wellness hotel Ayurveda Pavilions in Negombo, aan de prachtige kust van Sri Lanka.

Surfen, raften & kayakken in Sri Lanka

De honderden rivieren en stromen van het eiland zijn uitstekend geschikt voor raften, kanoën en kajakken. De Kelanirivier bij Kitulgala is bijvoorbeeld erg in trek bij rafters, terwijl kajakkers en kanoërs vaak over de Kalu Ganga (Zwarte Rivier) varen. Surfers trekken vooral van mei tot september naar Sri Lanka, wanneer de wind er op zijn sterkst is. Je vindt de beste breaks bij Arugam Bay aan de oostkust, Hikkaduwa in het zuidwesten en Bentota aan de westkust. Hier zijn tevens vele surfshops te vinden voor materiaal en cursussen.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder