opc_loader

REIZEN & VAKANTIE OP DE BAHAMAS

De Bahama’s hebben 300.000 inwoners (85% donker, 15% blank). Bahamianen doen het rustig aan, hebben een eigen gevoel voor humor en zijn gek op feesten. Goombay (geitenhuiddrum) is de traditionele muziekstijl. De Junkanoo parades, die op 26 december en 1 januari worden gehouden, zijn te vergelijken met het carnaval in Rio.

De Bahama's(Foto Shutterstock)

De eilandengroep strekt zich uit van de oostkust van Florida tot boven de noordkust van Haïti. Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen, maar via de Verenigde Staten, vanuit Orlando, Miami en Fort Lauderdale gaan er veel vluchten. De gemiddelde temperatuur op de Bahama's is 23°C. In de zomermaanden ruim dertig. In de winter kan het 's avonds koel zijn. Het regenseizoen duurt van mei tot november, het orkaanseizoen van juni tot en met november. De periode december tot en met april is de beste reisperiode.

Praktische informatie

Tijdverschil

's Zomers is het zes uur vroeger dan in Nederland. In de winter vijf uur.

Taal

De officiële taal is Engels. Veel Bahamianen spreken een aan het Engels verwant Bahamiaans dialect met Afrikaanse en Arawak (indiaanse) invloeden. Onder de Haïtianen wordt nog veel Creools gesproken.

Reisdocumenten

Geldig Nederlands paspoort. Bij aankomst moet u een immigratieformulier invullen. Een deel ervan moet u bewaren, omdat u dat bij vertrek weer nodig hebt.

Geld

De officiële munt is de Bahama Dollar, in koers gelijk aan de US Dollar. U kunt overal met US Dollars betalen. Creditcards worden geaccepteerd. Er zijn geldautomaten.

Veiligheid

De Bahamas zijn veilige eilanden, maar gebruik uw verstand, vooral in toeristische plaatsen als Nassau en Freeport. In Nassau neemt het aantal gewapende overvallen toe. Dit is vooral een gevolg van de drugshandel. Van een geheel andere orde, maar waar je zeker voor moet oppassen, zijn de sterke stromingen als u gaat zwemmen, snorkelen of duiken. De autoriteiten laten in geval van een orkaan een waarschuwing uitgaan.

Vervoer

Er wordt links gereden. De wegen zijn goed. Er is autoverhuur in Nassau en Freeport. Er wordt veel per boot gereisd. Er gaan (privé)watertaxi's en ferries. Het busvervoer stelt weinig voor. Veel eilanden hebben niet eens openbaar vervoer. Soms rijdt een particulier er met een minibusje rond. Of kan je een golfkarretje huren. De taxi’s hebben meters, maar niet alle taxichauffeurs gebruiken ze (overleg dus van tevoren).

Kaart van de Bahama's

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder