opc_loader

REIZEN & VAKANTIE NAAR BARBADOS

Omarmd door de onstuimige Atlantische Oceaan en de warme Caribische Zee ligt in het azuurblauwe water Barbados, de groene parel van de bovenwindse eilanden. Zon, zee en zand, met wereldster Rihanna als beeldschone ambassadrice. Een beschrijving van alleen twee van de mooiste stranden ter wereld doet geen recht aan wat het eiland te bieden heeft aan cultuur en culinair genot.

Barbados(Foto Shutterstock)

Als enige van de Caribische eilanden is Barbados vanaf 1627 alleen onder Engels bewind geweest tot het eiland zich in 1966 onafhankelijk mocht noemen. Klein Engeland is het koosnaampje voor een bestemming die werkelijk in niets lijkt op de grote zuster, die wel groen maar niet tropisch is, en waar uitbundigheid en levensvreugde niet de levenshouding van de bewoners typeren zoals die wel bij het karakter van de ‘Barbadians’ horen. Een mooie mix van Afrikaanse en Engelse invloeden zorgt voor een interessant cultureel erfgoed dat je eigenlijk niet verwacht bij een Caribisch eiland waar de grootste attracties toch meestal zon, zee en zand zijn. Goed beschouwd is Barbados niet meer dan een golvende groene rots van ongeveer vierhonderd vierkante kilometer die uitsteekt boven azuurblauw water. Wuivende palmbomen omzomen de zo idyllische gouden zandstranden.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

British Airways, Virgin Atlantic, American, Iberia en KLM bieden vluchten aan naar Barbados. Vanuit Amsterdam zijn er geen rechtstreekse vluchten. British Airways met een korte tussenstop in Gatwick is vaak de voordeligste en comfortabele optie. Aangeraden wordt een package deal te boeken, vlucht en hotel in een.

Paspoort en visum

Voor Barbados is geen visum nodig, het paspoort moet nog drie maanden na vertrek van het eiland geldig zijn.

Geld

De Barbados dollar is verbonden met de koers van de Amerikaanse dollar, er gaan twee Bds$ in een US$. Er zijn pinautomaten beschikbaar en credit cards worden overal geaccepteerd.

Bijzondere regels

Er is een streven het hele eiland rookvrij te krijgen. In ieder geval is het verboden, op straffe van flinke boetes, in openbare gelegenheden te roken. En... het is verboden kleding met camouflageprint te dragen. Op de luchthaven op de weg terug, haalt de douanier met een sardonische grijns twee aanstekers uit m’n handtas en gooit ze weg. ‘Zo, dat doen wij hiermee,’ zegt ze. Op mijn vraag waarom ze dan wel sigaretten verkopen en daar geld aan willen verdienen, zwijgt ze en kijkt me minachtend aan. ‘Je moet niet roken.’

De mooiste en beste

Barbados heeft naast zijn twee wereldberoemde stranden Sandy Lane en Crane Beach met de bijbehorende hotels, www.sandylane.com en www.thecrane.com ook de mooiste golfcourses ter wereld: Sandy Lane heeft de Country Club en de Green Monkey, allebei ontworpen door Tom Fazio, daarnaast zijn er de Royal Westmoreland en de Barbados Golf Club.

Leuke activiteiten

De Barbados Concorde Experience: alles over de vermaarde Concorde, Segway Barbados; op een segway een deel van het eiland verkennen, catamaran cruises waarbij je kunt snorkelen en zwemmen met zeeschildpadden. Aan boord is natuurlijk muziek, drank en barbecue! Met de Atlantis submarines maak je kennis met de onderwaterwereld. En met glasbottom kano’s peddel je over de kleurrijke koralen en zie je de vissen zwemmen. Verder zijn er cricketwedstrijden en een heus cricketmuseum, polo, paardenrennen, oude plantagehuizen, tuinen en musea te bezichtigen. Ga in ieder geval een keer naar Bridgetown met z’n victoriaans aandoende huizen en de vrolijke Waterfront.

Kaart van Barbados

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder