opc_loader

REIZEN EN VAKANTIE NAAR DE BRITISH VIRGIN ISLANDS

Paradijselijk ongerepte natuur op steile vulkanisch gevormde hellingen. Eindeloze stranden, beschutte baaien, één vlak eiland en een 'laid back' sfeer. We hebben het over de British Virgin Islands.

The British Virgin Islands(Foto Shutterstock)

The British Virgin Islands zijn onderdeel van de Grote Antillen, die een string vormen van meer dan veertig eilanden. Ze symboliseren de grens tussen de Caribische Zee in het noorden en de Atlantische Oceaan in het zuiden. Op het vlakke koraaleiland Anegada na, zijn alles BVI's een creatie van vulkanisch materiaal. Zeventig tot honderd miljoen jaar geleden werden ze stijl omhoog uit de zee geperst. Ten tijde van de IJstijd, toen het zeeniveau zo'n honderd meter lager lag, waren deze eilanden verbonden met Puerto Rico en de U.S. Virgin Islands. Vandaag de dag tornen ze als bergketens boven de oceaan uit.

De British Virgin Islands (BVI) is een Britse kroonkolonie in de Cariben met een inwoneraantal van bijna 28.000. Het zijn steile vulkanische eilanden (op één na) met Mount Sage als hoogste punt (521 meter). De vliegduur vanaf Nederland is circa dertien uur. Het is een veilige bestemming. Engels is de officiële taal. De munt is de Amerikaanse dollar (USD).

Praktische informatie

Weer en klimaat

Tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Houd rekening met het orkaanseizoen, dat loopt van 1 juni tot 1 november.

Reisdocumenten

Een paspoort dat nog minimaal zesmaanden geldig is bij aankomst. Een visum is niet nodig. Bij vertrek moet je vertrekbelasting betalen van circa twintig Amerikaanse dollar per persoon.

Tijdverschil

Tijdens onze zomertijd is het zes uur vroeger, tijdens onze wintertijd vijfuur.

Vervoer

Huurauto, taxi, watertaxi en ferries. Liften is gebruikelijk. Er wordt links gereden. Taxi's hebben veelal vastgestelde prijzen. De wegen zijn redelijk van kwaliteit, maar bijzonder steil. Je moet vaak een hellingproef doen!

Elektriciteit

220 volt, maar je hebt wel een verloopstekker nodig.

Kraanwater

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Kaart van British Virgin Islands

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder