opc_loader

NATUUR OP CUBA

Behalve de cultureel historische bezienswaardigheden in de diverse steden, beschikt Cuba ook over een natuurlijke rijkdom die uw versteld zal doen staan. Om dit aan den lijve te ondervinden bent u in West Cuba aan het juiste adres. De Cubaanse nationale boom, de Royal Palm, staat hier verspreid in de velden en alles van bananen tot diverse citrusvruchten is overvloedig aanwezig.  Ook vind u hier hetgeen wat waarschijnlijk onlosmakelijk aan uw beeld van Cuba verbonden is, de tabaksplantages waar o.a. de wereldberoemde Cohiba’s hun oorsprong vinden dankzij de voedingsrijke bodem. 

Zoals in vele delen van Cuba, lijkt het hier ook op een reis terug in de tijd met boeren die bijvoorbeeld ossen gebruiken om de velden te ploegen. Zo kunt u dus leren over de geschiedenis van de agricultuur en de tabaksindustrie, terwijl u geniet van een plezierig tropisch klimaat, idyllische landschappen en hagelwitte stranden.

Pinar del Rio

Één van de meest welvarende gebieden in deze regio, voor Cubaanse standaarden, is Pinar del Rio. De regio produceert 70% van de tabak uit Cuba. De specifiek aromatische en mild smakende tabaksbladen zijn zeer populair en de regio is dan ook populair onder vakantiegangers. Het lokale klimaat is tevens ideaal voor orchideeën, zoals terug te vinden is in de stad Soroa. In deze stad bevindt zich een Orchidarium met meer dan zevenhonderd soorten waarvan er 250 inheems zijn. Deze regio, Sierra del Rosario, biedt daarnaast ook een overvloed aan wandelpaden waar u kunt genieten van vogels, vlinders en vele andere fauna.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder