opc_loader

BEZIENSWAARDIGHEDEN OP ARUBA

De mix van Nederlandse, Spaanse en Indiaanse invloeden geeft Aruba een geheel eigen karakter. Het is een ideale locatie voor sporten zoals golfen, duiken, wind- en kitesurfen. Bovendien zijn er vele spa's om bij te komen van ons drukke dagelijkse leven. Een kort overzicht van de mooiste highlights van Aruba.

Nationaal Park Arikok op Aruba

Het Nationale Park Arikok is een geweldige plek om de hele dag te genieten van de Arubaanse flora & fauna. Je wordt omgeven door geiten, ezels, konijnen en vogels, zoals: de Arubaanse Prikishi (grote parkiet) en de felgekleurde trupiaal. Daarnaast zijn er allerlei soorten reptielen, waaronder hagedissen en ratelslangen. In het park zijn ook kostbare en zeldzame edelstenen te vinden die van nature voorkomen op het eiland.

California Vuurtoren op Aruba

De vuurtoren werd ontworpen om passerende schepen, die langs de kust van Aruba voeren, te waarschuwen. De naam is afkomstig van het in 1910 gezonken schip, de SS California. Na deze ramp werd de vuurtoren gebouwd.

Struisvogelboerderij op Aruba

Op deze boerderij kan je van alles leren over het gedrag van deze grote loopvogels tijdens een rondleiding. Een bezoek aan de struisvogelboerderij is een leuke activiteit voor het hele gezin.

Zandduinen op Aruba

Een zeer verrassend verschijnsel in het noordoosten van Aruba. De prachtige, sneeuwwitte zandduinen zijn een beschermd natuurgebied waar je niet doorheen mag rijden, maar waar je wel schitterend kan wandelen.

Morgan's Island Waterpark

Een dagje iets anders dan het strand vind je op Morgan's Island Waterpark, welke is geopend in december 2008. Dit is het grootste aquapark in de Caribisch gebied en Latijns Amerika. Het park, nabij Eagle Beach, biedt vermaak voor jong en oud, met grote zwembaden, whirlpools en allerlei wateractiviteiten. Indrukwekkend zijn de glijbanen, zoals de Buccaneer Tower, de op één na hoogste free-fall glijbaan ter wereld. De unieke ervaring van deze glijbaan – 21 meter in vrije val naar beneden – mag niet gemist worden tijdens een bezoek aan het eiland. Er is ook gedacht aan de allerkleinsten: voor hen is er een apart zwembad met miniglijbanen.

Palm Island

Dit eiland is een uniek privé koraaleiland van De Palm Tours met een natuurlijk zeewaterzwembad, het Seatrek onderwaterpark waar je met een speciale duikhelm een ‘blokje om' van 60 meter maakt op de zeebodem; je hoofd blijft droog en je kunt je bril ophouden, Snuba tours (een bijzondere combinatie van snorkelen en duiken), glijbanen en een kuurcentrum.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder