opc_loader

REISINFORMATIE OVER DOMINICA

Dominica is een verborgen eiland in het Caribisch gebied en een van de minder bekende eilanden van de Caribbean.Wie Dominica gaat ontdekken verzekert zichzelf van een unieke belevenis. Het eiland is niet alleen uniek in het Caribisch gebied, ook ter wereld, geloven wij. Verwonder je over het immense regenwoud, de goedlachse en vriendelijke bevolking, proef het lekkerste fruit ter wereld, ga hiken door het regenwoud, ontdek de vulkanische oorsprong zowel boven als onderwater. 

De groene natuur van Dominica

Wanneer het vliegtuig de landing inzet richting Dominica dan zal je mond waarschijnlijk openvallen van verbazing: het is er ongelooflijk groen! Mysterieuze wolkenslierten hangen boven de toppen van de heuvels. En je kijkt neer op het dichte bladerendek van het regenwoud. Eenmaal geland besef je hoe immens en prachtig de natuur om je heen is. Je kunt niet wachten om de pracht van dit eiland te ontdekken. Slingerende wegen voeren je door de regenwouden. Je kijkt je ogen uit. Het is ook niet voor niks gebruikt als film locatie voor de Pirates of the CaribbeanDe natuur is voor de bewoners op Dominica haar grootste vriend. Jongeren zodra ze oud genoeg zijn een machete om daarmee fruit te kunnen plukken. Er staan ontzettend veel fruitbomen op Dominica. Na de laatste hap van het fruit gooi je de pit uit het raam. En er zal weer een nieuwe boom groeien voor de volgende voorbijganger. Ontbijten is ook een feestje op Dominica dankzij al dat heerlijke fruit. Hier ga je de beste smoothies ooit proeven.

Duiken rondom Dominica

Dominica is een prachtige duikbestemming. De meeste duiklocaties bevinden zich aan de westkust in het noordelijke einde en het zuidelijke einde. De riffen zijn zeer divers. Ga bijvoorbeeld duiken bij Scott’s Head en daal af langs een indrukwekkende de stijle klif vol met kleurrijke koralen. Of bewonder de vulkanische onderwaterbronnen rondom Dominica. Bij Champagne Reef heb je het gevoel in een glas champagne te duiken. De bellen komen uit de vulkanische bodem omhoog.

Hiken door het regenwoud van Dominica

Hiken op Dominica is een unieke belevenis. Er zijn ontzettend veel paden aangelegd die je naar de ongerepte groene natuur brengen. Je kiest zelf hoe avontuurlijk, intensief en indrukwekkend je jouw hiking wilt gaan maken. Door kloven, valleien, het compacte vochtige regenwoud, langs ruisende rivieren, naar immense watervallen, naar natuurlijke bronnen en bubbelende modderbaden en de rijke flora en fauna. Pluk onderweg verse mango en avocado’s om s’avond te gebruiken in je eten.Wie klaar is voor de ultieme belevenis, maakt zich op voor de Waitukubuli National Trail.

Waitukubuli Trail op Dominica

De Waioukubuli trail is de eerste lange afstand wandelroute van het caribisch gebied. Deze route voert van de noordelijke punt dwars door binnenlanden naar de zuidelijke kust. Een pittige en ‘life changing experience’. Het parcours voert langs de hoogtepunten van het eiland, waaronder het boiling lake en het Trois Piton National Park. Je leert de rijke geschiedenis, ontdek de oude cultuur, leert over de medicinale werking van planten en de eetbaarheid van de natuur. De natuur is jouw levende klaslokaal! Dat gecombineerd met avontuur en een tikkeltje natuurlijke wellness maakt dit een trail om nooit te vergeten.

Kaart van Dominica

DUIKEN BIJ DOMINICA

Niet alleen het land van Dominica is bijzonder, ook de ze...

NATUUR OP DOMINICA

Dominica, niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek...
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder