opc_loader

REISINFORMATIE OVER ST. BARTH

St. Barth heeft vele namen, in de volksmond wordt het St. Barth genoemd. Bekend omdat iedereen denkt dat slechts de rijken der aarde op dit eiland komen. Wij werden heel aangenaam verrast: het is echt Frankrijk, slechts 45 minuten varen van St. Maarten, wat een bijzonder eiland. St. Barth is gewoon Frankrijk, de Cote d’Azur van het Caribisch gebied, maar dan nog relaxer. Het eiland is, net als de andere eilanden, ontstaan door vulkanische eruptie. Het is zo groen, dat je je soms op de Veluwe waant, alleen is het veel bergachtiger. Hierdoor heb je fantastisch mooie baaien, adembenemende vergezichten en bijzonder mooie verscholen plekjes. En dit maakt het dat de beroemden naar het eiland komen, privacy. Na een comfortabele vaart met een ferry vanaf St. Maarten kom je aan in hoofdstad Gustavia. En leuk, de gendarmerie die je van Frankrijk kent wacht je vriendelijk op om je paspoort te controleren. Daarna kom je op de boulevard, met heel veel bloemen, prachtige kleuren, heerlijke terrasjes en als je wilt de mooiste boutiques.

St. Barth lijkt duur maar dat valt reuze mee als je de weg een beetje kent. Hou je van het Franse leven? Dan moet je een keer op dit eiland zijn geweest. Men spreekt weliswaar Frans, maar iedereen kan goed Engels, en zoals je van Fransen kan verwachten, men is trots en gastvrij. En dit merk je overal, het is echt leven als een god in Frankrijk. In St. Barth betaal je met de Euro, kun je overnachten van normaal tot enorm chique. Het eiland heeft genoeg te bieden om een week te verblijven, zeker als je van watersporten houdt.

Shoppen op St. Barth

Dat St. Barth ook een bestemming is voor de Rich & Famous zie je terug in de winkelstraatjes van Gustavia. In de kleine boutiekjes worden modieuze artikelen verkocht. Gustavia is een klein en sfeervol stadje waar luxe zeiljachten aanmeren. De groene heuvels van St. Barth omringen Gustavia. Hier tref je meerdere terrasjes. In de ochtend is het hier vaak ook mogelijk om een echt Frans ontbijt te nuttigen. Rij de heuvels rondom Gustavia over en ontdek de verscholen stranden in de baaien van het eiland. Voor een goede lunch of dinerspot hoef je nooit lang te zoeken op dit Franse eiland.

Duiken & snorkelen op St. Barth

St. Barth staat niet bekend als fantastische duikbestemming, zoals Belize of Bonaire, maar wie tijdens de vakantie graag eens een duikje maakt zal op St. Barth voldoende mogelijkheden vinden. St. Barth heeft een goed beschermt Marine Park, en dat zie je terug. Er zijn in totaal 20 duikspots op St. Barth die per boot te bereiken zijn. Per duikspot is er maar een duikboot toegestaan om het marineleven te beschermen. Verwacht dus geen massa’s mensen onderwater. Op St. Barth vind je tal van kleine duikscholen die je met veel zorg het onderwaterleven willen laten zien. Er zijn zo’n 183 vissoorten te bewonderen, 54 verschillende koraaltypes en 60 sponzen in gevarieerde kleuren en vormen kleuren het rif. Schildpadden, Barracudas, Anglefish, kreeft, tarpon en murene worden regelmatig gezien. Voor de meer ervaren duikers zijn er ook drie scheepswrakken of kleine grotten te bezoeken.

Kaart van St. Barth

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder