opc_loader

ACTIVITEITEN IN ARGENTINIË

Duiken & snorkelen

De wateren voor de lange kustlijn van Argentinië lenen zich prima voor een duik of snorkeltocht. Onder water zie je niet alleen de meest uiteenlopende plant- en diersoorten maar kom je ook regelmatig onderzeese grotten en oude scheepswrakken tegen. Onder meer bij Puerto Madryn, Mar del Plata, Viedma en het bergmeer San Martin de los Andes vind je de mooiste duikspots van het land. Ushuaia verdient speciale vermelding vanwege de afgelegen ligging aan ‘het einde van de wereld' en het 160 meter lange wrak van de ‘Monte Cervantes'.

Hiken & bergbeklimmen

Het Andesgebergte in het noordwesten en het binnenland van Patagonië lenen zich natuurlijk uitstekend voor lange en korte hikes en beklimmingen van elk niveau. Ook onder meer in en om de parken Parque Nacional do Iguaçu, Los Alerces en Talampaya vergaan horen en zien je tijdens het lopen. Vanuit het stadje El Chaltén, Patagonië vertrekken heel veel hikers richting de spectaculaire bergen in de omgeving.

Raften

De rivieren Manso, Rio Colorado, Corcovado, Hua-Hum, Aluminé en Atuel worden met groot plezier bevaren door rafts, die in uiteenlopende klassen worden verhuurd. Van kalme pleziertochtjes tot woest schuimende stroomversnellingen; alles is hier mogelijk.

Strandleven

Het bij zowel toeristen als Argentijnen zeer populaire Mar del Plata, of zoals de locals zeggen ‘Mardel', heeft brede, aantrekkelijke stranden voor het opdoen van die broodnodige zonnestralen.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder