opc_loader

PRAKTISCHE INFO OVER ARGENTINIË

Klimaat & beste reistijd

Argentinië heeft verschillende klimaten. In het uiterste noorden is het subtropisch, in het noordoosten tropisch. In het zuiden heerst een woenstijnklimaat. De temperaturen kunnen dus flink verschillen in het land. De Zuid-Amerikaanse zomer is de ideale periode om Argentinië te bezoeken. Deze loopt van november tot maart. Dit omdat veel hotels en restaurants in de winter sluiten. Toch hebben ook de wintermaanden aantrekkelijke kanten. Het weer is wat gematigder en er zijn mogelijkheden tot wintersporten.

Valuta

In Argentinië betaalt men met de Peso (ARS).  Eén euro is ongeveer ARS 5,50. Door de hoge inflatie schommelt de munt soms flink.

Taal

Al sinds jaar en dag is Spaans de officiële taal in Argentinië.  In de toeristische sector spreekt men over het algemeen ook redelijk Engels.

Tijdsverschil

In de zomer is het tijdsverschil tussen Nederland en Argentinië min vijf uur. In de winter is dit verschil vier uur.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse staatburgers volstaat een paspoort dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.

Veiligheid & Drinkwater

Voor een reis naar Argentinië zijn inentingen niet noodzakelijk.  Ze worden in sommige gevallen wel aangeraden. Bijvoorbeeld voor DTP, buiktyfus, hepatitis A, TBC en hondsdolheid. Let in het land, zoals u ook in Nederland doet, gewoon goed op uw spullen en neem niet te veel contant geld mee.

Openbaar vervoer

De bussen en busnetwerken in Argentinië zijn van uitstekende kwaliteit en tevens goedkoop. Taxi’s zijn iets duurder, maar nog steeds relatief goedkoop. Wanneer u lange binnenlandse reizen wilt maken, kunt u ook het vliegtuig pakken. Vanuit Buenos Aires vertrekken dagelijks vluchten naar bestemmingen elders in het land.  Treinen rijden tegenwoordig nog maar naar een paar steden, dit omdat het netwerk grotendeels gesloten is.

Kaart van Argentinië

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder