opc_loader

DE CARIBISCHE KUST VAN COSTA RICA

De oostkust van Costa Rica staat beter bekend als de Caribische Kust. De provincie Limón is lange tijd nagenoeg afgesloten geweest van de rest van het land door de barre infrastructuur. Ook het klimaat werkt ook al niet mee aan de populariteit van de kuststreek. Genadeloze zon en striemende regens wisselen elkaar moeiteloos af en niemand kan peil trekken op het weer.

Cahuita in Costa Rica

'Tegenwoordig is het goed toeven aan de helderwitte kust. Niet alleen surfers, die zich tussen december en april op ‘La Salsa Brava’ werpen, maar ook duikers en sportvissers vermaken zich hier tussen de strandgangers'

Toch hebben de stranden mooie dingen te bieden. Zo leggen vijf soorten schildpadden jaarlijks hun eieren op het strand van Tortugero. Tussen juni en november zijn hier de zwarte zandstranden vergeven van de soepschildpadden die per keer zo’n 100 tot 140 eieren leggen.

Cahuita is de belangrijkste badplaats aan de Caribische kust. Vele toeristen bezoeken hier jaarlijks de idyllische plaatjes van witte stranden, wuivende kokospalmen en wiegende hangmatten af. Puerto Viejo kreeg pas in 1988 overal electriciteit, waardoor de ontwikkeling van het gebied traag op gang kwam. Tegenwoordig is het hier goed toeven aan de helderwitte kust. Niet alleen surfers, die zich tussen december en april op ‘La Salsa Brava’ werpen, maar ook duikers en sportvissers vermaken zich hier tussen de strandgangers. Voor wie wil ontsnappen aan de gebruinde massa, kan zijn heil zoeken in Manzanillo. Behalve de lederschildpadden die hier elk jaar hun eieren komen leggen, kom je hoogstens een paar heremietkreeften tegen op de met drijfhout bezaaide ‘bountystranden’.

Reizen naar Costa Rica

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder