opc_loader

TORTUGUERO NP IN COSTA RICA

Zandbanken, moerassen en kanalen vormen het mooie Tortuguero National Park. De kanalen, waar vele toeristen vanuit bootjes kunnen genieten van de uitbundige groene natuur, zijn ooit gegraven om hout over te vervoeren. Het regenachtige klimaat in dit deel van Costa Rica met haar vochtige lucht en tropische winden zorgt er voor dat het regenwoud er het hele jaar door als een groene oase bij staat.

Een mooie weg door heuvels vol bananenplantages, waarbij we af en toe moeten stoppen voor ‘overstekende bananen’ die per rail over de weg getransporteerd worden, leidt ons naar de oever van de Rio Tortuguero waar we op een open boot stappen. Dwars door regenwouden en langs kleine dorpjes varen we naar onze lodge in Tortuguero, bij de meeste reizigers bekend om de zeeschildpadden die hier aan land komen om hun eieren op het langgerekte strand te leggen.

Gepakt in onze waterdichte poncho’s verkennen we per bootje de prachtige natuur van Tortuguero. Soms gaan de hoosbuien gepaard met bliksemschichten en oorverdovende donderslagen. Zodra de zon verschijnt, komen ook de dieren tevoorschijn om zich te laten zien wat schitterende taferelen oplevert.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder