opc_loader

PRAKTISCHE INFO COSTA RICA

Reisdocumenten

Voor uw reis naar Costa Rica heb je een paspoort nodig dat na terugkomst uit Costa Rica nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.

Vertrekbelasting

Bij vertrek dien je USD 29,- aan vertrekbelasting te betalen.

Gezondheid en vaccinaties

Voor informatie omtrent vaccinaties raden wij  aan contact op te nemen met de plaatselijke GG&GD of uw huisarts. Of kijk op www.klmtravelclinic.nl

Geldzaken

De lokale munteenheid van Costa Rica is de Costa Ricaanse Colon. Wij adviseren om met name USD in contanten mee te nemen en ter plekke geld op te nemen met je pinpas. Euro's zijn minder algemeen geaccepteerd en de geldende koers is vaak laag. Vaak worden ook contante dollars geaccepteerd als betaalmiddel, zo kun je de excursies in Costa Rica in cash dollars betalen. Het is raadzaam om contanten in kleine coupures te bestellen, dit omdat niet alle banken of hotels altijd voldoende Colones beschikbaar hebben om te wisselen. Bij in ontvangst nemen van een huurauto is een creditcard verplicht.

Voor het pinnen van geld zijn in Costa Rica veel ATM-machines beschikbaar. Met een Nederlandse bank-of giro pinpas, voorzien van en Maestro of Cirrus logo, kun je vaak terecht bij geldautomaten. Wij raden u aan om zowel een bankpas als een creditcard mee te nemen zodat je niet onnodig voor verrassingen komt te staan.

In hotels en grote restaurants worden de meeste creditcards geaccepteerd. In kleinere gelegenheden veelal niet. De meest aanbevolen credit cards zijn Mastercard en Visa. American Express wordt minder vaak geaccepteerd. 

Openingstijden

(Overheids)kantoren zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, met een lunchpauze tussen 11.30 en 13.00 uur. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 15.30 of 16.00 uur. In San José blijven banken soms langer open. Een aantal banken is ook op zaterdag geopend. De openingstijden van winkels zijn van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 of 19.00 uur.

Fooien

Standaard wordt in restaurants tien procent bedieningsgeld aan de rekening toegevoegd, toch is het gebruikelijk een fooi van circa tien tot vijftien procent te geven. Een kleine fooi voor gidsen indien je deelneemt aan excursies wordt op prijs gesteld.

Taal

De officiële taal in Costa Rica is het Spaans. Enkele afgelegen Indiaanse gemeenschappen spreken nog een autochtone taal en aan de oostkust bevinden zich enkele enclaves waar neger- of pidgin-Engels de voertaal is. De meeste inwoners van Costa Rica spreken aardig Engels.

Voltage

De gangbare stroomspanning is 110-120 volt, 60 Hertz. Je hebt een verloopstekker nodig.

Tijdsverschil 

Tijdens de wintertijd is het in Costa Rica zeven uur vroeger dan in Nederland, tijdens de zomertijd bedraagt het verschil 8 uur.

Beste reistijd

Costa Rica kent een regenseizoen, in de maanden augustus, september en oktober valt de meeste regen. De overige maanden zijn aangenaam om in Costa Rica te verblijven.

Ambassade Costa Rica

Laan Copes van Cattenburch 46
2585 GB Den Haag
Tel:  070 354 07 80 
Fax: 070 358 47 54

Kaart van Costa Rica

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder