opc_loader

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN ECUADOR

Lang voordat de Inca's zich in de vijftiende eeuw in het gebied waar Ecuador zich nu bevindt vestigden, bestonden er al diverse indiaanse culturen. De meesten van hen leefden aan de kust en in de bergen. De belangrijkste stammen waren de Caras aan de kust en de vreedzamere Quitus in de bergen. De Carasveroverden uiteindelijk de macht over de Quitus. Samen gingen zij verder als de stam van de Shyri.

Daarna vestigden de Inca's zich in Ecuador. Het hart van het Incarijk lag in Cuzco, waarvanuit het zich uitbreidde tot het noordwesten van Argentinië, het noorden van Chili en het zuiden van Ecuador. In 1529 stierf de Incaleider Huayna Capac. Anders dan gebruikelijk liet hij zijn rijk niet na aan één van zijn zoons, maar aan twee: Huascar kreeg het zuiden, dat Cuzco als centrum had. En Atahualpa kreeg het noorden met het huidige Quito als centrum. Uiteindelijk wist Atahualpa Huascar gevangen te nemen. Atahualpa nam zijn intrek in Cajamarca (nu Peru), omringd door een enorm leger. In 1534 veroverden de Spaanjaarden Ecuador.

Quito in Ecuador

Het historische centrum van Quito is één van de grootste en mooiste centra van Latijns-Amerika. Op zondags is het Plaza de la Independencia het middelpunt van de Ecuadoraanse gemeenschap. In Quito vind je het Museum Casa de la Cultura. Dit museum heeft een grote collectie achttiende-eeuwse kunst en de gehele goudcollectie van Banco Central.

Banos in Ecuador

Baños is een stadje dat zijn naam dankt aan de vele warmwaterbronnen en ligt in een prachtige omgeving op 1800 meter hoogte. De perfecte omgeving om te gaan paardrijden, mountainbiken en wandelen. 

Cuenca in Ecuador

Cuenca is de tweede stad van Ecuador, waar je interessante musea kunt bezoeken en prachtige kathedralen kunt bewonderen. In Cuenca staat de Catedral de la Immaculado Concepción, een Gotische kerk met aparte blauwe koepels en biedt ruimte aan tienduizend mensen.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder