opc_loader

REIZEN DOOR NICARAGUA

Nicaragua is een land met een oppervlakte van 130.000 vierkante kilometer en bijna zes miljoen inwoners. Het maakt deel uit van Midden-Amerika. Aan de oost- en westkant wordt het land omringd door respectievelijk de Caribische Zee en de Stille Oceaan. In het zuiden ligt buurland Costa Rica en in het noorden grenst Nicaragua aan Honduras.

Granada in Nicaragua

Nicaragua kent een tropisch klimaat. Dat betekent dat er een droog seizoen (januari tot en met juni) en een nat seizoen (juni tot en met januari) is. In beide seizoenen ligt de maximale tempratuur rond de 30 graden Celcius en de minimale tempratuur rond de 20 graden Celcius. Beiden periodes hebben voor- en nadelen. In het droge seizoen zijn er vrij weinig insecten en zijn de wegen goed begaanbaar. In het natte seizoen is het land op zijn mooist. Door de regen is het land een grote mix van kleuren, door het water zijn sommige wegen wel weer moeilijk begaanbaar.

Reizen naar Nicaragua

Highlights in Nicaragua

Flora & fauna

Nicaragua staat bekend om zijn schitterende natuur. Niet alleen de vele speciale planten en bomen (12.000 officiële soorten en nog eens 5.000 ongedefinieerde soorten!) trekken de aandacht, maar ook de dieren zijn het benoemen waard. Vooral de zeeschildpad is een bekend wezen. Elk jaar komen duizenden exemplaren van de zee naar de kust om eitjes te leggen. Helaas wordt de diersoort momenteel met uitsterven bedreigd. In Nicaragua wordt dan ook zo goed mogelijkgeprobeerd deze dieren te beschermen.

Praktische informatie

Tijdzone

’s Winters is het in Nicaragua zeven uur vroeger dan in Nederland, ’s zomers is het verschil acht uur.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Nicaragua is redelijk veilig. Oude Amerikaanse schoolbussen rijden van en naar verschillende bestemmingen. Ze zitten niet altijd vol (een voordeel) en bagage kan achterin de bus worden geladen.

Taal & Geld

In Nicaragua wordt over het algemeen Spaans gesproken. Daarnaast zijn er ook nog enkele inheemse dialecten.
Als betaalmiddel wordt de córdoba (NIO) gebruikt, in de volksmond ook wel peso genoemd. Op dit moment is 1 euro ongeveer gelijk aan 30 córdoba.

Reispapieren

Voor een vakantie naar Nicaraqua is geen visum nodig, je paspoort dient na terugkomst nog wel een half jaar geldig te zijn.

Gezondheid

Een ander continent en een ander klimaat. Dat betekent vaccinaties. Wanneer u naar Nicaragua afreist, wordt u geadviseerd om zich te late inenten tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A. In het land is tevens een klein risico op malaria, vraag uw huisarts hiernaar. Het is verstandig om zelf een tasje met medicijnen mee te nemen. Denk daarbij aan middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping. Kraanwater kunt u niet drinken in Nicaragua. Beter koopt u flessen water.

Veiligheid

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Nicaragua een relatief veilig land. Natuurlijk moet je als toerist uitkijken en kun je ’s avonds beter niet alleen op straat lopen (vooral in de hoofdstad Managua), maar daarin is Nicaragua natuurlijk geen uitzondering; dat is in wel meer landen zo.

Kaart van Nicaragua

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder