opc_loader

ACTIVITEITEN IN BOLIVIA

Hiking en bergbeklimmen

Met het Andesgebergte onder handbereik is Bolivia een droombestemming voor hikers en klimmers. De meeste trekkings naar de Corderilla Real vertrekken uit La Paz, waaronder ook drie Incatrails. De Choro en Takesi Trails zijn zonder gids makkelijk te doen voor de geoefende hiker, maar de Yunga Cruz Trail vereist meer expertise. De berg Huayna Potosí (6.090 meter) is overigens zonder enige ervaring te beklimmen. Vanuit het kleine plaatsje Sorata verterekken ook veel expedities, met name naar het machtige Illampumassief en de valleien van de Yunga's. Wie zijn bergen het liefst zo ongerept mogelijk heeft, gaat naar de schitterende Corderilla Apolobamba. Hier zijn echter weinig tot geen touroperators actief, waardoor je voor het grootste gedeelte op jezelf bent aangewezen.

Jungle tours

De meeste tours richting het Amazonegebied vertrekken uit Rurrenabaque, ten noorden van La Paz. Per motorkano vaar je over de rivieren Beni en Tuichi naar de jungle, waar wandelingen door het regenwoud en kamperen op het programma staan.

Wintersport in Bolivia

Het hoogste skiresort ter wereld ligt op Mount Chacaltaya op 5.486 meter hoogte. Het resort heeft niet de meest fantastische voorzieningen, maar het uitzicht maakt heel veel goed. Zorg dat je geacclimatiseerd bent, want het zuurstofgebrek maakt het lastig om de vaak ijzige pistes te bedwingen.

Vissen

De meren van Bolivia staan bekend om hun hoge visgehalte, zeker waar het forel betreft. Ook de rivier Beni is overvol gevuld met allerlei vissoorten.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder