opc_loader

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BOLIVIA

Steden in Bolivia

Hoofdstad La Paz is een kleurrijke en wonderlijke attractie die je langzaam tot je moet laten komen, alleen al omdat de stad op 3.500 meter boven zeeniveau ligt. Verscholen in een vallei aan de voet van Mount Illimani wonen zo'n miljoen mensen in een bonte verzameling huisjes die veelal tegen steile heuvels zijn gebouwd. Andere steden die zeer de moeite waard zijn, zijn de voormalige zilverstad Potosi en het schitterende Sucre.

Titicacameer

Rond het Titicacameer is veel te beleven. Niet alleen het charmante stadje Copacabana, maar ook de heilige Incaplek Isla del Sol zijn echte aanraders voor wie alle facetten van de Boliviaanse cultuur wil verkennen.

Laguna Verde

De Laguna Verde, aan de voet van de vulkaan Licancabur, doet zijn naam eer aan; veel groener dan dit kan het niet. De kleur van de smaragden poel op 4.400 meter hoogte wordt veroorzaakt door lood, zwavel, arsenicum en kalk wat er tevens voor zorgt dat het water zelfs bij een temperatuur van -56° Celsius niet bevriest. Hou er overigens rekening mee dat de omgeving niet de allervriendelijkste is: er waait hier constant een venijnige vrieswind.

Salar de Uyuni

De surrealistische hagelwitte wereld van de Salar de Uyuni beslaat ongeveer 9.000 vierkante kilometer van de westelijke Altiplano. In dit grootste zoutmeer ter wereld lopen hemel en aarde naadloos in elkaar over, wat onbetaalbare foto's oplevert. Het water op de dikke, platte zoutkorst is zelden meer dan een meter diep, wat een autorit makkelijk maakt. De Salar zijn alleen door middel van georganiseerde tours te bereiken, waarin je met een 4WD over de vlaktes scheurt. Onmisbaar!

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder