opc_loader

ACTIVITEITEN IN CHILI

Hiking en bergbeklimmen in Chili

Chili is het land bij uitstek voor een hike of klim naar de top. In een van de vele Nationale Parken zijn mogelijkheden en trails te over voor hikes en trekkings van elk niveau. In en om Torres del Paine, Cerro Torre, Cajon del Maipo, Piedra Rommel en Punta de Tralca kun je je door middel van stijgijzers en touwen vergapen aan besneeuwde toppen en vergezichten.

Duiken in Chili

De Chileense kustlijn meet 3.100 kilometer, dus duiken zou moeten lukken. Toch is het gebied tussen La Serena en Arica het meest geschikt voor een duik, zeker vanwege de aangename temperatuur. Andere goede duik- en snorkelplekken zijn Santa Maria Island, Coquimbo, Tongoy Bay, Los Vilos en Los Molles, favoriet bij de Chilenen zelf.

Wintersport in Chili

Chili biedt de allerbeste wintersportmogelijkheden van Zuid-Amerika en komt met een totaalpakket van uitstekende pistes, goede infrastructuur en nabijheid bij grote steden. Onder meer de gebieden Portillo, Valle Nevado, Termas de Chillán en Antillanca staan wereldwijd bekend.

Vissen in Chili

In Chili kun je zowel in zee als in rivieren en meren vissen op de meest uiteenlopende soorten, zoals schol, tonijn, zeebaars, karpers, pejerreyes, tencas en verscheidene soorten zalm. De beste stekkies zijn bij de rivieren Futaleufu, Cisnes en Loa, Viejo Port, Salada Beach, Valparaiso en de meren Elizalde, Yelcho, Risopatrón en Verde.

Surfen in Chili

De golven voor de immense Chileense kustlijn zijn legendarisch. Het water is er zeker niet warm, dus het dragen van een wetsuit wordt aangeraden. De beste breaks vind je bij Arica, Iquique, Antofagasta, La Serena, Reñaca en Lebu. De meest unieke surfspot is natuurlijk Paaseiland.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder