opc_loader

DE NATUUR VAN CHILI

Chili is een 4.200 kilometer lang land tussen Argentinië, Bolivia, Peru en de Stille Oceaan. Gemiddeld meet het land slechts 180 kilometer breedte. In het oosten wordt Chili afgebakend door het Andesgebergte, in het noorden vormt de Atacamawoestijn de grens met Peru en in het westen scheidt het kustgebergte Corderilla de la Costa het land van de zee.

Hiertussen bevindt zich de laagvlakte Llano Intermedio waarvan vooral het zuiden zeer vruchtbaar is. In het midden en zuiden komen honderden vulkanen voor, in een gebied dat dientengevolge vaak wordt opgeschrikt door aardbevingen.

De hoogste toppen van de Chileense Andes zijn Nevado Ojos del Salado (6.893 meter) en de Llullaillaco (6.739 meter). Voor de kust liggen enkele eilanden die tot Chili behoren, waarvan het vulkanische Rapa Nui (Paaseiland) en de Juan-Fernándezeilanden de bekendste zijn. Voor de zuidkust ligt daarnaast ook nog Vuureiland, dat het land ‘deelt' met Argentinië.

Wat flora betreft, hebben het noorden en de kustregio de minste vegetatie. De centrale vallei wordt gekenmerkt door verschillende castussoorten, de Chileense den en de copihue, een rode belvormige bloem die Chili's staatsbloem is. Veel voorkomende dieren zijn hier poema's, verschillende soorten lama's en Andeswolven. In de wateren zwemmen maar weinig inheemse soorten vissen, maar de Noord-Amerikaanse forel doet het er goed. Aan de kust komen pinguïns, zeehonden en walvissen voor.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder