opc_loader

PRAKTISCHE INFO OVER CHILI

Chili ligt aan de westkant van de het Andes gebergte, ingesloten door Peru, Bolivia, Argentinië en de Grote Oceaan. Santiago de Chile is de hoofdstad.

Klimaat

De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn tegengesteld aan die bij ons. Lente: 1 september t/m 30 november, Zomer: 1 december t/m 28 februari, Herfst: 1 maart t/m 31 mei, Winter: 1 juni t/m 31 augustus. Het land is zo groot dat alle weertypen er voorkomen, dus kijk op internet voor de streek waar je naartoe gaat. Wij hadden in februari/maart zeven tot twintig graden in regio XI. Smeer je goed in met zonnebrandcrème en gebruik lippenbalsem , de zon is scherp en de ozonlaag dun.

Paspoort

Voor houders van een EU-paspoort is voor een verblijf van maximaal drie maanden geen visum nodig. Een geldig paspoort volstaat.

Taal

In Chili spreekt men Spaans. Buiten de hoofdstad Santiago wordt er nauwelijks Engels gesproken.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Chili zes uur vroeger, tijdens onze wintertijd vijf uur vroeger.

Veiligheid

Chilenen zijn zeer vriendelijke en behulpzame mensen. Ze zijn bovendien erg contactgevoelig; er heerst een knuffelcultuur (één zoen op de wang en veelvuldig aanhalen). Buiten de grote steden is er van misdaad en diefstal weinig sprake. Pas in de grote steden op voor zakkenrollers en let op je tas en camera.

Geldzaken

De peso is de munteenheid. Duizend peso is ongeveer 1,60 euro (2013). Op de luchthaven en in de grote steden kan je de Chileense peso pinnen bij geldautomaten (Redbanc). De meeste creditkaarten worden geaccepteerd: Cirrus, Visa en MasterCard. US Dollars en Euro's worden bij banken en wisselkantoren geaccepteerd.

Kaart van Chili

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder