opc_loader

ACTIVITEITEN IN SURINAME

Water

Met zoveel rivieren binnen haar grenzen, is het niet verwonderlijk dat het leven op het water ook aan bezoekers wordt getoond. Een tocht per korjaal, een soort kano die tijdens verschillende excursies wordt gebruikt, is daarom een echte aanrader. Rafting neemt hand over hand toe, maar kajakkers kunnen alleen terecht als ze hun eigen boot meenemen.

Hiking en bergbeklimmen

Het oerwoud van Suriname leent zich uitstekend voor hikes en zelfs heuse survivaltochten. Onder meer rond indianendorp Palumeu en het Kasikasimagebergte wordt tours georganiseerd die langs indianenstammen, goudzoekers en roofzuchtige piranha's voeren.

Duiken

Met flessen onderduiken in het Van Blommensteinmeer is alleen voor de ervaren duiker weggelegd. Dit kunstmatige meer bedekt onder de waterspiegel een beschaving die nooit het daglicht meer zal zien, met onder meer oude spoorbielzen en hele bossen die sinds 1964 aan het oog zijn onttrokken.

Vissen

De rivieren van Suriname zijn overvol gevuld met vissen als baars, tukunari, trapun en piranha's. Je kan ervoor kiezen om met moderne spullen te vissen, maar ook de traditionele lokale manier is interessant. Eens een keer iets anders doen? Probeer eens moerasvissen!

Fietsen

Het land is prima geschikt om te befietsen en de Nederlandse invloeden hebben ervoor gezorgd dat je op veel plekken fietsen kunt huren. Natuurlijk kun je door een van de natuurgebieden biken, maar ook een tour langs de plantages in het historische Commewijne is absoluut aan te raden.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder