opc_loader

ACTIVITEITEN IN EGYPTE

Duiken

De Rode Zee staat bekend om haar prachtige, vijfhonderd jaar oude koraalrif, waartussen een ongelooflijke rijkdom aan vissoorten rondzwemt. Daarnaast wordt de onderwaternatuur opgeluisterd door oude ruïnes en verzonken wrakken van schepen, tanks en vliegtuigen. Duiken is tenslotte een avontuur. En omdat Egypte op slechts vier uur vliegen van Nederland en België ligt, grijpen veel mensen de kans om er hun PADI- of SSI-certificaat te halen. Da’s pas het nuttige met het aangename verenigen! Duikspots rond de Rode Zee variëren niet alleen in de geboden waterwereld voor de kust, maar verschillen vooral in budget. Hurghada en Dahab richten zich bijvoorbeeld op middenklasse- en budgetduikers. Het bij de Golf van Aqaba gelegen Sharm el Sheikh is de top van het segment, en koppelt uw duikvakantie aan weelderige luxe en lekker eten.

Nijlcruise

De machtige Nijl werd al duizenden jaren geleden bevaren en ook tegenwoordig laat zich het land prima vanaf een cruiseschip bekijken. Dat kunt u zo gek maken als u zelf wilt. Er zijn cruises van vijf tot vijftien dagen, al dan niet uitgebreid met een afsluitende strandvakantie. De charme van een cruise is natuurlijk dat de behouden vaart regelmatig onderbroken wordt voor boeiende excursies. Of gewoon een lekker dagje shoppen. Maar ook aan boord is het relaxen geblazen, terwijl de met palmen en papyrus bezaaide waterkant voorbijglijdt. Er zijn verschillende manieren om de Nijl te doorkruisen: bijvoorbeeld met een modern cruiseschip of de dahabiya, een traditionele soort huisboot, die net dat extra gouden randje aan uw pleziervaart geeft. Wat goed genoeg is voor de farao’s, is goed genoeg voor ons.

BEKLIM DE MOZESBERG

Met mijn mobieltje probeer ik het pad te verlichten. Of b...
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder