opc_loader

COLORED CANYON IN EGYPTE

De schitterende grilligheid van de Sinaï bereikt haar hoogtepunt in een van de mooiste valleien ter wereld: Colored Canyon. Op iets meer dan tien kilometer van Nuweiba splijt de aarde diep en mysterieus open, en onthult een door erosie en pure magie geschapen natuurwonder. Miljoenen jaren geleden was de Sinaï niet meer dan een anoniem stuk zeebodem, onder meer bewezen door de vele fossielen, die hier voor eeuwig in de sierlijk gelaagde en kleurrijk getekende kalk- en zandsteenwanden gevangen zitten.

Colored Canyon in de Sinaï woestijn in Egypte

De relatief eenvoudige hike op de bodem van de ongeveer 800 meter lange canyon is een must do voor zowel beginnende als ervaren avonturiers. Ga zo vroeg mogelijk, want deze unieke pracht is zonder ellenlange files kletsende en klikkende toeristen op zijn allermooist. Hier en daar zijn de doorgangen claustrofobisch smal, maar iedereen met een beetje soepelheid in de heupen zal zonder al te veel problemen de Desert Rose-bar aan het einde bereiken.

Leven in de Sinaï

De Bedoeïenen, de inheemse bewoners van de Sinaï, zijn thuis in het even wonderschone als meedogenloze binnenland, waar horizonbreed zinderende zandvlaktes afsteken tegen majestueuze, verrassend veelkleurige bergen. Hier trekken ze, verdeeld over ongeveer vijftien stammen,  met hun kudde geiten en kamelen van oase naar oase en houden ze hun trotse cultuur levend door hun liederen te zingen en hun verhalen te vertellen, zoals ze dat al meer dan duizend jaar gewend zijn.

Een bewoner van de Sinaï woestijn in Egypte

Tenminste... De moderne tijd heeft in de afgelopen vijftig jaar ook op deze woestijnnomaden vat gekregen – fourwheeldrives en mobiele communicatie zijn tegenwoordig heel normaal. Het traditionele leven wordt daarnaast sterk bedreigd door een steeds droger wordende woestijn, waardoor de Bedoeïenen zich ook op toerisme moeten toeleggen. En dus trekken ze tegenwoordig veelal in het gezelschap van belangstellende wereldreizigers die wonderschone woestijn in. Zonder al te veel moeite, want de Bedoeïenen staan bekend om hun ongekende gastvrijheid en interesse in andere mensen.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder