opc_loader

REIZEN DOOR BRITISH COLUMBIA, CANADA

British Columbia ligt in het zuidwesten van Canada, tussen Yukon en Northwest Territory (noord), de Verenigde Staten (zuid), Alberta (oost) en de Grote Oceaan (west). De provincie is verdeeld in zes regio’s, te weten Vancouver Island/Victoria/Gulf Islands, Vancouver – Coast and Mountains, Thompson Okanagan, Kootenay Rockies, Cariboo Chilcotin Coast en Northern BC.

British-columbia

Klimaat

Deze immense, veelzijdige provincie kent veel klimaatsverschillen. Langs de kust zijn de zomers koeler en in de winter natter. Landinwaarts dalen de temperaturen ’s winters iets verder, terwijl de zomer hier minder neerslag hebben. Het noorden ligt onder invloed van het poolgebied, met strenge, sneeuwrijke winters en zeer korte zomers met overvloedige neerslag. Provinciebreed schommelt de temperatuur in de zomer rond de 20 en 30 graden, met in de winter gemiddelde temperaturen rond het vriespunt. De lente begint in British Columbia rond februari en maart, waarna de zon in april pas echt doorkomt. Tot en met eind september is het dan steeds beter toeven in de provincie, met grote druktes in juli en augustus.

De natuur

Douglassparren bepalen de lagere regionen, en worden afgewisseld met pijnbomen op plekken waar brandgevaar dreigt. Daarnaast komen veel rode ceders, hemlock en douglassparren voor. Tegen de boomgrens aan groeien Engelmannsparren en lariksen, die in de herfst oranje kleuren. Boven de boomgrens tiert de hei welig, evenals valkruid.

Deze provincie heeft een rijk en gevarieerd dierenrijk. Vogelspotters halen hun hart op aan voor Canada zeldzame soorten als de groene reiger of trompetzwaan. Daarnaast overwinteren en –zomeren hier jaarlijks miljoenen trekvogels. Voor de kust trekt jaarlijks vrijwel de gehele wereldpopulatie grijze walvissen voorbij, terwijl de rivieren dé plek zijn om alle vijf zalmsoorten uit de Pacific te zien migreren – met name in Fraser River, die kan bogen op de grootste zalmtrek ter wereld. In de bossen en bergen komen vooral berggeiten, elanden, kariboes en bighorn sheep voor, naast vleeseters als de zwarte beer, grizzly en de zeldzame kermodebeer.

In British Columbia liggen maar liefst zeven prachtige natuurparken, die wereldwijd vermaard zijn: Yoho, Glacier, Gulf Islands, Gwaii Haanas, Mount Revelstoke, Pacific Rim en Kootenay National Parks. Van kwetsbare, maritieme ecosystemen en uniek regenwoud tot machtige bergketens en donderende watervallen biedt deze provincie genoeg natuurlijk avontuur voor een heel mensenleven.

Kaart van British Columbia

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder