opc_loader

REIZEN DOOR MANITOBA, CANADA

De provincie Manitoba is een van de centrale provincies van Canada. De hoofdstad Winnipeg is onder andere te bereiken met Air Canada. Churchill ligt in het noordoosten van de provincie en is uitsluitend per vliegtuig en per trein te bereiken. Vanuit Winnipeg onderhoudt de luchtvaartmaatschappij Calm Air dagelijkse vluchten. Twee tot drie keer per week vertrekt er een trein vanaf Winnipeg naar Churchill. De trein doet er 36 uur over. Riding Mountain National Park ligt in het noordwesten van de provincie Manitoba. Er zijn geen bussen vanuit Winnipeg en er is geen treinverbinding. Bij georganiseerde reizen is de transfer van Winnipeg naar de boerderij en terug inbegrepen. Individuele reizigers kunnen met een huurauto naar de boerderij. Het is circa vier uur rijden vanaf Winnipeg.

Manitoba
De verlaten Gourlay School (1892-1952) in Brandon, Manitoba

Beste reistijd

De Beluga’s verblijven uitsluitend in juli en de eerste week van augustus bij Churchill. De zwarte beren in Riding Mountain National Park zijn van mei tot en met oktober te vinden.

Valuta

Het betaalmiddel in Canada is de Canadese Dollar (CAD$1,- = €,065). Creditcards worden alom geaccepteerd.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Canada heb je een geldig Europees paspoort nodig, dat tenminste geldig moet zijn tot aan het geplande vertrek. Bij aankomst moet wel een Arrival Card worden ingevuld, waarmee je het gratis toeristenvisum krijgt. Ook moet je je retourvliegticket kunnen overleggen.

Kaart van Manitoba

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder