opc_loader

REIZEN DOOR NEW BRUNSWICK

New Brunswick ligt in het zuidoosten van Canada, tussen Prince Edward Island (noord), Quebec (west), Nova Scotia (oost) en de Verenigde Staten (zuid). De provincie is verdeeld in maar liefst veertien regio’s, waarvan York, Kings, Queens, Northumberland, Victoria, Restigouche, Madawaska en Gloucester de grootsten zijn.

New Brunswick
Hopewell Rock National park in New Brunswick

Highlights

Natuur

New Brunswick kent twee National Parks: Fundy en Kouchibouguac zijn maritieme natuurgebieden met veel unieke dieren- en plantensoorten, schitterende panorama’s en gevarieerde buitensportmogelijkheden in alle seizoenen.

Eb en vloed

De trechtervormige Bay of Fundy heeft de hoogste getijdeverschillen ter wereld. Het verschil tussen eb en vloed is hier namelijk achttien meter! Dit levert een dramatisch schouwspel op, dat tweemaal per dag plaatsvindt. Natuurlijk heeft dit ook de omgeving niet onberoerd gelaten; het landschap van hoge kliffen en afgesleten zandsteen en vulkanisch gesteente is met recht dramatisch te noemen.

Magnetic Hill

Parkeer de auto aan de voet van de heuvel en zet hem in zijn vrij. Als de auto in beweging komt, lijkt er iets niet te kloppen: het voertuig gaat heuvel op! Is het een natuurlijk mysterie of gewoon gezichtsbedrog? In elk geval is het een bizarre manier om bij de gelijknamige dierentuin te komen, die een paar minuten verder ligt.

Kings Landing Historical Settlement

Meer dan 70 gebouwen herinneren aan de tijd waarin New Brunswick werd gesticht en opgebouwd. Kings Landing in de Saint John River Valley is een charmant, grootschalig openluchtmuseum met oude ambachten, folklore-shows en veel mensen in ‘authentieke’ 19e-eeuwse kostuums.

Praktische informatie

Klimaat

Deze provincie kent aangenaam warme zomers, met temperaturen van rond de 25 graden Celsius. De winter kan er koud zijn, met een gemiddelde temperatuur van -10°C; aan de kust wordt de kou iets afgezwakt onder invloed van de zee.

Beste reistijd

Omdat de vier seizoenen in New Brunswick nooit echte extremen bereiken, is het gebied het hele jaar door goed te bezoeken. De zon breekt echter vanaf juni pas echt door, om pas in september of oktober weer wat af te zwakken.

Flora en fauna

Ruim 90 procent van deze provincie bestaat uit bos; de resterende tien procent is kustlijn en moeras. De bossen bestaan voornamelijk uit naaldbomen, met op de grond varens en veel zeldzame wilde bloemen als valse salomonszegel, vrouwenschoentje en bergthee.

Omdat New Brunswick praktisch door water omgeven is, is de dierenwereld voornamelijk gericht op vogels, vissen en maritieme zoogdieren. Rond de Bay of Fundy en de rivier Saint John komen daarom bijvoorbeeld veel strandlopers, zee- en visarenden en eenden voor. Maar ook voor de kust is het een drukte van jewelste: hier leven mosselen, kreeften, krabben en walvissen – zo’n vijftien soorten, waaronder de zeldzame noordkaper.

Belangrijkste steden

Fredericton is de hoofdstad van New Brunswick. Naast de grootste stad, Saint John, zijn ook Edmunston en Moncton steden van betekenis.

Kaart van New Brunswick

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder