opc_loader

REIZEN NAAR MONTREAL

Montreal ligt in de provincie Quebec, in het oosten van Canada. Het lijkt wel of Montreal maar twee seizoenen heeft: zomer en winter. De lente en herfst zijn beide kort en pijnloos en duren vaak maar een maand. De zomer begint er al rond eind mei en duurt ongeveer tot half augustus. In oktober barst de winter los, met een arctisch hoogtepunt tussen december en maart, wanneer temperaturen van -20 graden Celsius niet ongewoon zijn.

Montreal (foto: Meunierd via Shutterstock.com)

Highlights

Ondergronds

Dit netwerk van tunnels, metrostations en shopping malls is de reden waarom veel mensen denken dat men in Montreal ondergronds leeft. In The Underground City bevinden zich onder meer 2.000 winkels in in totaal 29 kilometer aan tunnels en gangen. Met airco en een zeer punctuele, overzichtelijke metro.

Biosferen

Eens was de Biodôme de Montréal het schouwtoneel voor de Olympische Spelen van 1976. Tegenwoordig is het een museum dat vier verschillende ecosystemen herbergt. Onder meer een tropisch regenwoud en een arctische toendra zijn er indoor te bezichtigen, evenals prachtige thematuinen en een Insectarium met meer dan 130.000 exemplaren. In de Environment Canada’s Biosphère is hetzelfde te zien, alleen dan gericht op de regio zelf. De immense Jardin Botanique is de op twee na grootste ter wereld, met 21.000 verschillende soorten planten en bloemen. Met onder meer de grootste verzameling bonsaibomen buiten Azië en wederom een Insectarium.

Buitenleven

Parc du Mont-Royal, op een van de drie toppen van Mount Royal, werd door dezelfde architect ontworpen die Central Park tot stand liet komen. Genieten van de schitterende uitzichten over de omgeving, picknicken of gewoon mensen kijken kan in alle seizoenen, maar alleen ’s winters is het heerlijk rondjes draaien op Beaver Lake.

Religie

Saint Joseph’s Oratory bovenop Mount Royal is een basiliek met een hoge koepel van 97 meter – alleen de Sint Pieter in Rome is hoger. Binnen bevinden zich diverse kapellen, een crypte en een kerk die groot genoeg is voor 10.000 mensen. Daarnaast zijn ook de Cathédrale Marie Reine du Monde, een replica van de Sint Pieter, en de Notre-Dame de Montreal het bezoeken waard.

Archeologie

Het Musée Pointe à Callière werd gebouwd op de plek waar de eerste Europese kolonisten aan land kwamen. Het grotendeels ondergronds ingerichte museum herbergt naast een boeiende tentoonstelling ook diverse ruïnes en een oud riool.

Praktische informatie Montreal

Beste reistijd

De meesten reizen van eind mei tot begin september af naar de stad, wanneer het weer er op zijn aangenaamst is. Maar omdat een groot deel van toeristisch Montreal zich ondergronds bevindt, is een verblijf buiten de zomermaanden ook goed te doen.

Hotels & Restaurants

Montreal biedt diverse accommodaties in alle prijsklassen. Het stadscentrum biedt echter vrijwel alleen accommodaties die zijn gericht op reizigers met een diepere portemonnee. Daarnaast zijn rond St-Denis redelijker geprijsde hotelkamers te vinden, alsmede een aantal B&B’s in Vieux-Montreal en Plateau.

In Montreal zijn vrijwel alle wereldkeukens vertegenwoordigd. Typische gerechten uit de cuisine Québécoise draaien vooral om vette vleesgerechten. Rond Rue Ste-Catherine bevinden zich veel prima restaurants, evenals in Vieux-Montreal, Plateau en Quartier Latin. En voor wie van cream cheese houdt, is Montreal een waar mekka: op elke straathoek zijn er verse bagels verkrijgbaar.

Kaart van Montreal

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder