opc_loader

Reizen & vakantie naar Big Bend NP, Texas

Big Bend National Park ligt aan de Rio Grande in het zuidwesten van de staat Texas, in het zuiden van de Verenigde Staten. Big Bend ligt zuidelijker en westelijker dan de rest van Texas, en staat dientengevolge onder invloed van weersveranderingen die uit de Grote Oceaan stammen. Hier heerst overwegend een woestijnklimaat, met grote temperatuurverschillen. In het voorjaar razen zware voorjaarsstormen over Big Bend, als het kwik langzaam begint te stijgen. De warmste maanden tijdens de zomer zijn juni, juli en mei. De ergste warmte wordt dan regelmatig afgekoeld door middagregen. De herfst en winter zijn seizoenen waarin Big Bend snel afkoelt; temperaturen tot ver onder het vriespunt zijn dan niet ongewoon. Oktober tot en met december zijn de natste maanden.

Big Bend National Park, Texas

Activiteiten

Varen over de Rio Grande

Met een rivier als de imposante Rio Grande binnen de grenzen, zijn bootjes en hengels natuurlijk niet ver te zoeken. Kayakken of raften door een van de vele riviercanyons is in Big Bend National Park dan ook volkssport nummer een. Alles is mogelijk, van korte dagtrips tot tien dagen peddelen door de Lower Canyons.

Kayakken op de Rio Grande in Big Bend National Park, Texas

Hiking

Met een vergunning is het mogelijk om binnen grote gebieden wild te kamperen. Big Bend National Park heeft drie campings: Chisos Basin, Cottonwood en Rio Grande Village. Bij die laatste kan ook de camper geparkeerd worden. Daarnaast zijn er in het achterland acht primitievere camp sites ingericht; de Chisos Mountains hebben veertien van dergelijke kampeerplaatsen.

Wandelen in Big Bend National Park, Texas

Scenic Drive

Avonturiers pakken de 4WD en trekken het achterland in, waar honderden kilometers aan ongeplaveide wegen liggen. Hiervoor is wel een vergunning nodig, verkrijgbaar bij de parkservice.

Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...

Praktische informatie

Beste reistijd

De maanden mei en augustus tot en met oktober zijn geschikt om naar Big Bend National Park af te reizen. In juni en juli valt het drukke hoogseizoen samen met extreme hitte en is het het beste om deze plek te mijden.

Flora en fauna

Het landschap van Big Bend National Park wordt bepaald door drie elementen; bergketens - Dead Horse Mountains en de Sierra del Carmen – de Chihuahuan-woestijn en de Rio Grande. Hierdoor ontstaat een scherp contrast tussen droge, snikhete gebieden en de machtige bergen in de verte.

De schitterende natuur van Big Bend National Park, Texas

Naast de vele soorten cactussen, waaronder agave, yucca en prickly pear, en bomen als jeneverbes, mesquite en negen soorten eikenbomen is dit het terrein van wilde bloemen. Na de regelmatig opduikende regenbuien lijkt de woestijn heel even op de Keukenhof.

Wildlife in Big Bend National Park, Texas

Veel voorkomende zoogdieren zijn zwarte beren, bergleeuwen, vleermuizen, jackrabbits, bevers, coyotes, bighorn sheep en muildierherten. Daarnaast leven in Big Bend National Park vele reptielen en amfibieën; maar liefst 31 soorten slangen, waaronder vier soorten ratelslangen. De Mojave ratelslang is hiervan het gevaarlijkst. Vogels overleven er prima, wat goed te zien is aan soorten als pelikanen, reigers en 27 soorten roofvogels. Van de insecten zijn de Afrikaanse honingbijen het vermelden waard; indien getergd, vallen deze op aggressieve wijze aan.

Belangrijkste steden

De dichtsbijzijnde plaatsen bij Big Bend zijn Marathon, Dryden en Presidio. Daarnaast markeert het park de grens met Mexico.

Kaart van Big Bend National Park, Texas

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder