opc_loader

Biscayne National Park

Biscayne National Park ligt in het zuiden van de staat Florida, in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het klimaat in Florida wordt vooral gekenmerkt door warmte; het wordt er nooit kouder dan achttien graden. De zomers zijn er heet en benauwd, met een hoge luchtvochtigheid. In de middag valt echter vaak een regenbui, waardoor de ergste hitte wordt getemperd. De winters zijn er mild en droog. April tot en met juni is de tijd voor tornado’s; een groot probleem in Florida.

Beste reistijd

De wintermaanden zijn uitermate geschikt voor een bezoek aan Biscayne National Park, als de ergste warmte weg is. Dit seizoen is echter wel hoogseizoen voor de staat, waardoor prijzen en wachttijden behoorlijk kunnen oplopen.

Flora en fauna

Biscayne National Park is het grootste waterpark van Amerika, met een oppervlakte van meer dan 700 vierkante kilometer. 95 procent van deze oppervlakte wordt ingenomen door water. Binnen Biscayne NP bestaan vier ecosystemen, met elk hun eigen kenmerken en waarde voor de omgeving: de mangrovebossen langs Biscayne Bay, het brede stuk ondiep water van Biscayne Bay zelf, de ongerepte reeks van 32 eilandjes van Aerial of Islands en de koraalriffen van de Florida Keys.

De mangrovebossen werden tot 1960 nog beschouwd als waardeloos, maar in recente jaren is hard gewerkt om deze waterwereld te preserveren. Wat er onder de waterspiegel leeft, is moeilijk te zien vanwege de donkere kleur van het water. De mangrovebossen zijn een belangrijke kweekvijver en vormen een prima voedselvoorziening voor vissen, die af en toe worden opgeschrikt door een verdwaalde barracuda. Bovendien wordt dit gedeelte gezien als de longen van Biscayne.

Gedurende het hele jaar trekt Biscayne National Park een keur aan vogelsoorten, die worden aangetrokken door een uitgebreide menukaart van vis, insecten en schaaldieren. Blauwe reigers, Amerikaanse zilverreigers, ibissen en incidentele flamingo’s bevolken de ondiepe wateren van de Arsenicker Keys.

Onder water ontvouwt zich een paradijselijk schouwspel, zeker waar de koraalriffen alle aandacht opeisen. Meer dan 200 soorten kleurrijke vissen, met prachtige namen als stoplight parrotfish, finger garlic sponge of princess venus, bevolken het ondiepe water dat nergens dieper is dan twaalf meter. Biscayne National Park ligt praktisch naast Miami.

Varen in Key Biscayne

Een groot deel van Biscayne National Park is alleen toegankelijk over het water. En dat kan op eigen gelegenheid  - met zeilboot, kayak of kano - of op een van de vele tourschepen.

Duiken in Key Biscayne

De relatief ondiepe wateren rond de koraalriffen zijn bij uitstek geschikt om met een snorkel of fles te verkennen. De onderwaterwereld is licht en warm en levert altijd genoeg uitzichten en zeebewoners op, die een trip de moeite waard te maken.

Hiking in Key Biscayne

In het park zijn vier, redelijk makkelijk trails uitgezet; op Convoy Point, Elliott Key en Adams Key. Kamperen kan op een van de twee parkcampings op de eilandjes Boca Chita en Elliott Key.

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder