opc_loader

Grand Canyon National Park 

Grand Canyon National Park ligt in de staat Arizona, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De dichtstbijzijnde luchthaven is Phoenix. De staat Arizona kent milde winters en extreem hete zomers, met veel onweer gedurende de maanden juli t/m september. De zomermaanden zijn alleen voor echte zonneaanbidders een paradijs; dagtemperaturen kunnen oplopen tot hoger dan 50°C. In de Grand Canyon heerst een woestijnklimaat, dat wordt gekenmerkt door hete zomers en koude, in het noorden sneeuwrijke winters. Wil je de Grand Canyon 'van binnen' ervaren? Huur een helicopter en ga picknicken in de Grand Canyon!
Tekst Martin Schäfer, fotografie Harald Kolkman

Op zoek naar het ideale plaatje in Grand Canyon

Gezien de hitte van de zomermaanden en de kou in de winter, waardoor de North Rim van oktober tot mei wordt afgesloten, zijn de maanden april en mei, alsmede september tot en met november bij uitstek geschikt om het park te bezoeken. Augustus wordt over het algemeen als drukste maand gezien.

Uitzichten

Lipan Point aan de South Rim is gelegen boven een bocht in de Colorado en biedt een panorama dat ver naar het westen reikt. Bovendien is hier de Unkar Delta, een van de meest vruchtbare archelogische vindplaatsen van het park, goed zichtbaar. Andere mooie plekken voor de zonsop- en ondergang zijn de Grand Canyon Lodge, Mohave, Hopi en Desert View. Aan de North Rim moet je voor het beste uitzicht bij Cape Royal zijn.

Niet alleen toeristen genieten van het uitzicht in de Grand Canyon
Niet alleen toeristen genieten van het uitzicht

Rondritten

Op de South Rim is de Desert View Drive een van de mooiste routes om de Canyon te bekijken, omdat je hier meer ziet dan vanaf de Cape Royal Road en de Hermits Rest Route.

Hermits Rest

Aan het einde van de Hermits Rest Route staat een vreemdsoortig bouwwerk uit 1913 dat inderdaad nog het meeste op een kluizenaarshol lijkt. Binnen vind je een open haard, authentiek meubilair en kandelaars aan de muur.

Zonsondergang in Grand Canyon

Helicoptervlucht

Voor een meeslepend uitzicht over de Canyon boek je een helicoptervlucht bij bijvoorbeeld de Dreamcatcher Sunset Tour. Deze vliegt vanaf Las Vegas o.a. naar Hidden Valley  en de Valley of Fire.

Andere Nationale Parken in de buurt

Tijdens een trip langs de Nationale Parken van het zuidwesten, is Grand Canyon goed te combineren met bijvoorbeeld Antelope Canyon, Monument Valley, Bryce Canyon en Zion National Park.

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Samen genieten van de zonsondergang

Omdat de Grand Canyon sterk in hoogte varieert, herbergt het park een grote diversiteit aan planten en dieren, die buiten de Canyon verspreid zijn over het gebied van laaggelegen Mexico tot aan hoger gelegen Canada. Wij geven hieronder een beknopt overzicht; voor meer info zijn er uitgebreide lijsten verkrijgbaar bij een van de Visitor Centers in het park.

The Rim

De canyonrand wordt gekenmerkt door dennenbomen, ponderosa pine, jeneverbessen, woestijnsalie en Mexicaanse klifrozen. Veel voorkomende dieren zijn Abert-eekhoorns, muildierherten en coyotes; in de lucht vliegen onder meer roodstaarthaviken, steenarenden, kraaien en de uiterst zeldzame Californische condors. Er zijn verschillende tours en excursies mogelijk langs de South Rim, waaronder de Grand Canyon South Rim Tour.

Inner Canyon

Tussen de rand en de bodem van de canyon heerst de droogte van de woestijn, en herbergt dientengevolge alleen de bijbehorende flora en fauna. Woestijnbloemen als de klifroos, fernbush, bergheesters en een enkele cactus. Wat dieren betreft, overleven hier alleen bighorn sheep en reptielen als ratelslangen en chuckwalla. De meest gehoorde vogel van deze zone is de canyon wren.

Inner Gorge

De zone rond de valleibodem biedt een mooi contrast van zanderige oevers met de dichte groene begroeiing tegen de valleimuren. Planten die hier veel voorkomen, zijn yucca’s, Fremont populieren, tamarisken en schitterende hangende tuinen van akelei en scharlakenrode maskerbloemen. De dierenwereld bestaat hier onder meer uit de Noord-Amerikaanse katfret, schorpioenen en ratelslangen. Voorkomende vogels zijn zwarte phoebes, geelstuitzangers, Bells vireo, eenden en blauwe reigers. Ook vissen duiken hier op; onder meer regenboogforel, kopvoorn en Colorado squawfish.

De kleurenpracht van Grand Canyon

De dichtstbijzijnde grote steden zijn Flagstaff en Las Vegas. De kleinere plaatsjes Seligman, Prescott en Sedona zijn door hun ligging aan good old Route 66 een bezoek ook meer dan waard.

Hotels en restaurants

Alle accommodaties binnen het park worden beheerd door de parkorgansiatie. Er zijn diverse lodges en hotels te boeken, die veelal de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld het rustieke El Tovar Hotel of de Bright Angel bieden een fijn onderdak.

El Tovar Hotel, Grand Canyon NP, Grand Canyon, AZ 86023, tel: +1 (928) 638 2631

Bright Angel, Highway 64, South Rim, Grand Canyon NP, Arizona 86023,

tel: +1 (928) 638 2631, internet: www.grandcanyonlodges.com

Het park heeft daarnaast drie campings en een camperpark, waarvoor diverse voorwaarden en prijzen gelden.

Kijk voor meer informatie op: www.nps.gov/grca/index.htm

Restaurants zijn in het park op een hand te tellen. Veelal kun je terecht voor lunch of diner in een van de lodges en voor een snelle hap bij een van de cafetaria’s ter plaatse.

Kaart van Grand Canyon National Park

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder