opc_loader

REIZEN DOOR ARKANSAS

Arkansas ligt in het midden van de Verenigde Staten, tussen de staten Missouri (noord), Tennessee en Mississppi (oost), Texas en Oklahoma (west) en Louisiana (zuid). De staat bestaat uit zes regio’s: Ozarks, River Valley, Delta, Central, Ouachitas en Timberlands. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Arkansas(Foto's Shutterstock)

'Meer dan de helft van Arkansas bestaat uit bossen, die vanaf eind september prachtig verkleuren'

Hier heerst een gematigd klimaat, met vier seizoenen die elk hun eigen charme hebben. De zomers zijn er met temperaturen tot 30°C lang en heet, terwijl de winters uiterst zacht zijn en maar enkele maanden duren; het kwik daalt dan maximaal tot rond het vriespunt.

Beste reistijd voor reizen naar Arkansas

In januari en februari valt de meeste sneeuw, totdat de lente vanaf april om de hoek komt kijken. Juli en augustus zijn verrewegde meest warme maanden, met vochtige, snikhete zomerdagen. Eind april tot en met eind juni en september en oktober zijn erg prettig, mede door de Indian Summer.

Indian Summer in Arkansas, Verenigde Staten

Flora en fauna in Arkansas

Meer dan de helft van Arkansas bestaat uit bossen, die vanaf eind september prachtig verkleuren. In het oosten liggen zacht glooiende landbouwgronden van de Delta, die in het noorden en westen worden afgebakend door de Ozark Mountains en de Ouachita Mountains. Deze gebergtes zijn voor hikers, waterfanaten en vissers een droom, met klaterende watervallen, groene bossen en wild stromende rivieren. De staatsgrens in het oosten wordt overigens gevormd door de machtige Mississppi. Opmerkelijk genoeg zijn er in de staat meer dan 26 soorten orchideëen te vinden en is de roze passiebloem een veelgezien decorstuk.

Little Rock in Arkansas

Belangrijkste steden in Arkansas

De hoofdstad van de staat is het in Central gelegen Little Rock (FOTO BOVEN), berucht om haar meest beroemde inwoners, Bill en Hilary Clinton. Andere steden van waarde zijn het westernstadje Fort Smith in River Valley en Bentonville, waar het hoofdkwartier van Wal-Mart staat.

Hot Springs National Park in Arkansas

Het enige National Park van Arkansas – maar wel het allereerste ter wereld - is voornamelijk erg klein te noemen: 24km². Hot Springs National Park is dé attractie hier zijn de 47 geneeskrachtige warmwaterbronnen, waar het heerlijk tot rust komen is.

Historische slagvelden in Arkansas

In de lente van 1864 trok het leger van de Union door Little Rock en leverde drie veldslagen met de Confederacy. Drie State Parks – Poison Spring, Marks’ Mills en Jenkins’ Ferry – gedenken deze bloederige gevechten en vormen samen de Red River Campaign National Historic Landmark.

Bill Clinton

Wie Little Rock zegt, zegt Bill Clinton. De voormalige gouverneur van deze staat regeerde de USA van 1993 tot 2001, en dat werd in 2004 beloond met de traditonele opening van zijn eigen Presidentiële Bibliotheek in Little Rock. In de Presidential Library vind je een ontstellend grote hoeveelheid documenten, foto’s en andere herinneringen aan zijn twee terms . Daarnaast is in het nietige plaatsje Hope, in het uiterste zuiden, ook zijn geboortehuis te bezichtigen.

Diamantmijn in Arkansas

In het Crater of Diamonds State Park in de regio Timberlands liggen de edelstenen voor het oprapen én meenemen. Dit park is de enige plek in Amerika waar diamanten worden gewonnen. Wie zoekt, zal zeker vinden – er werden hier al meer dan 75.000 diamanten ontdekt.

Kaart van Arkansas

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder