opc_loader

REIZEN DOOR COLORADO

Colorado ligt in het middenoosten van de Verenigde Staten. De Centennial State is omringd door Wyoming (noord), Nebraska (noord en oost), Oklahoma (zuid), New Mexico (zuid) en Utah (west). De staat is verdeeld in zeven regio’s, te weten Northwest, Front Range, Denver, Northeast, South Central, Southwest en Southeast. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

State Capitol Builiding in Denver, Colorado(Foto Shutterstock)

De zon schijnt hier ongeveer 300 dagen per jaar, wat Colorado tot een verrassend droog gebied maakt. De meeste neerslag valt daarnaast in de vorm van sneeuw, vooral ‘s winters in de bergen waar jaarlijks rond de vijf meter naar beneden komt. Overwegend heerst er in de staat een droog landklimaat, met hete zomers en barre winters.

Beste reistijd voor reizen naar Colorado

De maanden september en oktober zijn het beste om Colorado te bezoeken. Het is er dan droger dan in de lente, minder koud dan de winter en minder heet dan in de zomer. Bovendien is de herfst in de Rocky Mountains een spectaculaire ervaring.

Flora en fauna in Colorado

Het vlakke oostelijke deel is overwegend boomloos en voor de Nederlander die de polders ontvlucht ronduit saai. Ten oosten van de Rocky Mountains wordt al snel duidelijk dat dit een van de mooiste staten van Amerika is, met machtige bergketens en oneindige bossen. De grote hoogteverschillen zorgen voor veel diversiteit in landschap en diersoorten.

Colorado(Foto R. Virbickis via Shutterstock)

Vele verschillende grasrassen, orchideëen en naaldbomen beheersen het uitzicht wat flora betreft. Bijzondere dieren zijn hier de eland, bergleeuw en de Rocky Mountain bighorn sheep. Visfanaten halen hun hart op bij de meer dan honderd verschillende vissoorten, waaronder de goudforel, kokaneezalm en de rivierdonderpad. Ook beschermde diersoorten leven hier in het wild, zoals de Mexicaanse uil, de grijze wolf en de Amerikaanse zeearend.

Belangrijkste steden in Colorado

Hoofdstad Denver behoeft weinig introductie, evenals de skisteden Aspen, Telluride en Vail. Daarnaast zijn echter het charmante Colorado Springs en de studentenstad Boulder absoluut vermeldenswaardig.

Nationale Parken in Colorado

Rocky Mountain National Park is de bekendste van de twee Nationale Parken. Het in Northern Colorado gelegen park telt meer dan honderd bergen met toppen boven de 3.350 meter en geeft in een oogopslag weer waarover John Denver zong.

Meesa Verde National Park in Colorado(Foto Shutterstock)

Mesa Verde National Park (FOTO BOVEN) in Southwest is van een heel andere orde. Deze plek staat bekend om zijn rotswoningen, waar de stammen van de Anasazicultuur in de zesde eeuw leefden. Dit is tevens het enige park in de USA dat volledig aan archeologische overblijfselen is gewijd.

Wintersport in Colorado

Colorado heeft diverse skiresorts die verspreid liggen over de Rocky Mountains. En allemaal maken ze dankbaar gebruik van de heerlijke poedersneeuw, waarop de regio patent lijkt te hebben. Wees echter gewaarschuwd: Colorado’s wintersportplaatsen zijn overwegend geschikt voor mensen met een diepe portemonnee en een zekere flair.

Wintersport in Colorado(Foto Shutterstock)

Ghost Towns in Colorado

Wie wil proeven van vervlogen tijden, waar regels niet bestonden en het ieder voor zich was, begeve zich naar een van de vele spookstadjes die Colorado rijk is. Goldfield, St. Elmo, Independence en Deerfield zijn de meest toegankelijke en bieden in sommige gevallen toeristische voorzieningen.

Kaart van Colorado

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder