opc_loader

REIZEN DOOR CONNECTICUT

Connecticut ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is de meest zuidelijke van de zes staten die samen de regio New England vormen en wordt begrensd door Massachusetts (noord), Rhode Island (oost), New York (west) en de Atlantische Oceaan (zuid). De staat is verdeeld in vijf regio’s, te weten Southwest, Central, Northwest, Eastern en South Central. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren

De universiteit van Yale in Connecticut(Foto Shutterstock)

'De herfst is de meest geschikte tijd om dit gebied te bezoeken, aangezien dan de Indian Summer in alle hevigheid losbarst'

Het noordoosten van de USA is een regio van uitersten. Het gebied kent een extreem landklimaat, met een bijna tropische zomer en in de winter hevige sneeuwval en kou tot ver onder het vriespunt. De temperaturen kunnen in de zomer en winter tussen de -40°C en +40°C liggen! In de herfst is het er verrassend warm, als het kwik rond de 25°C schommelt. ‘s Nachts kan de temperatuur echter naar het vriespunt zakken.

Beste reistijd voor reizen naar Connecticut

De herfst is de meest geschikte tijd om dit gebied te bezoeken, aangezien dan de Indian Summer in alle hevigheid losbarst. In Connecticut komt de verkleuringslijn rond half oktober aan, en is het er op zijn allerdrukst, maar allermooist.

Flora en fauna in Connecticut

De machtige esdoorn met haar herkenbare bladeren komt hier het meest voor, naast rode sparren, rode dennen, eastern hemlock, zwarte berken en tulppopulieren. Toch zijn het niet alleen de bomen die voor de nodige sfeer zorgen. Wat veel mensen vergeten, is dat klimop in alle soorten een groot deel van de kleur van de omgeving bepaalt.

Vuurtoren in Connecticut

Het dierenleven is er even gevarieerd als er boomsoorten staan. In het gebied leven onder meer beren, bevers, eekhoorns, elanden, stinkdieren, wolven, wasberen, coyotes en rode vossen. Voor de kust zijn er daarnaast walvissen en zeehonden te zien.

Belangrijkste steden van Connecticut

De staatshoofdstad van Connecticut is Hartford. Daarnaast zijn New Haven (FOTO ONDER, locatie van de fameuze Yale University), Stamford en Bridgeport enkele grote steden in de staat.

New Haven in Connecticut

Indian Summer in Connecticut

De herfst in New England is een waar spektakel. Lagere temperaturen en het korter worden van de dagen zorgen ervoor dat de statige bomen in deze regio hun miljarden blaadjes laten vallen.

Indian Summer in Connecticut

Maar niet voordat de bossen een spectaculaire kleurenshow weggeven, van sappig groen naar de meest schitterende variaties van geel, bruin, rood en oranje. Door Connecticut lopen diverse mooie routes, waarvan Route 49 en State Scenic Highway 169 speciale vermelding verdienen.

Colonial Connecticut

New England staat nationaal bekend om haar rijke koloniale geschiedenis, in de vorm van vele historische monumenten en attracties. Ook Connecticut ademt de sfeer van de achttiende eeuw met gepaste trots. Wie van opzichtige kostuums, architectuur en geënsceneerde veldslagen houdt, komt hier thuis.

Historic Route 1 door Connecticut

Een van de oudste wegen van Amerika – Historic Route 1 – loopt voor een groot deel door Connecticut. Met onderweg steden en dorpjes als Stamford, Bridgeport, Mystic – van de gelijknamige film met Julia Roberts – en New Haven, in combinatie met de ruige kustlijn en het opspattende zeewater is dit een rit van jewelste.

Kaart van Connecticut

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder