opc_loader

REIZEN DOOR DELAWARE

Delaware ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, en wordt begrensd door Pennsylvania (noord), New Jersey (oost) en Maryland (zuid en west). De staat is verdeeld in drie regio’s, te weten South, North en Central. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Cape Henlopen in Delaware(Foto Shutterstock)

In het centrale gedeelte van deze staat heerst net als in Nederland een gematigd zeeklimaat. Het zuiden wordt getekend door een subtropisch klimaat, met warme, vochtige zomers en milde winters en het noorden heeft een warm landklimaat, met sneeuw in de winter en milde zomers. De gemiddelde zomertemperatuur bedraagt rond de 25°C en jaarlijks valt er ongeveer 114 cm neerslag.

Beste reistijd voor reizen naar Delaware

Met zijn gematigde klimaat is Delaware het hele jaar goed te bezoeken. Gezien het grote aantal State Parks zijn de lente en de herfst echter het meest geschikt voor een trip naar deze staat. Hou er echter rekening mee dat de kust in de zomer koeler en in de winter warmer is dan het binnenland.

Flora en fauna in Delaware

De combinatie tussen noordelijke en zuidelijke flora is het gevolg van de geografische ligging van Delaware. Veel voorkomende bomen zijn walnootbomen, hickory, amberboom en tulpenboom. In het zuiden is een overdaad aan krentenbomen en sassafras te vinden. Tot diersoorten die in de staat leven, behoren onder meer rode en grijze vossen, muskusratten, wasberen en witstaartherten. Daarnaast nestelen vogels als kwartels, mussen en veel watervogels zich in en om de bossen en kustlijn. Ook bedreigde diersoorten voelen zich hier veilig; o.a. de Amerikaanse zeearend, poema, drie soorten walvissen en vijf soorten schildpadden leven in alle harmonie in Delaware.

Belangrijkste steden in Delaware

De staatshoofdstad van Delaware is het centraal gelegen Dover. Andere steden van betekenis zijn Newark en Wilmington.

State Parks in Delaware

Delaware heeft geen National Park, maar is – terecht – trots op zijn veertien State Parks, die tot de mooiste van Amerika kunnen worden gerekend. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld Cape Henlopen State Park (FOTO BOVEN), Delaware Seashore SP en Trap Pond SP.

Colonial Delaware

De eerste kolonisten die voet zetten in Delaware waren Nederlanders. Zij sloegen in 1631 hun kampement op vlakbij Lewes, en noemden het Zwaanendael. Hoewel vrijwel alle kolonisten door lokale indianenstammen werden vermoord, kwamen ze in 1651 terug, ditmaal onder leiding van Peter Stuyvesant. Zwaanendael is tegenwoordig een museum, dat in de stijl van het stadhuis van Hoorn is gebouwd – de plek waar de eerste avonturiers vertrokken. Delaware was overigens ook de eerste van dertien staten die de Grondwet ratificeerden, waardoor de breuk met Engeland een feit was. Bij Cooch’s Bridge, Newark vond een felle veldslag tussen de Engelsen en Amerikanen plaats – tevens de enige slag tijdens de Revolutie in heel Delaware. Ter herdenking is er een klein monument geplaatst.

Historisch Delaware(Foto Shutterstock)

Winterthur Museum and Country Estate in Delaware

In Winterthur ligt een rijk, 400 hectare groot landgoed met 18 e en 19 e eeuwse gebouwen, een gigantische bibliotheek, diverse schitterende tuinen en een grote collectie gebruiks- en kunstvoorwerpen. Een absolute must voor liefhebbers van Americana en het erfgoed van de Europeanen die naar de Nieuwe Wereld kwamen.

Kaart van Delaware

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder