opc_loader

REIZEN DOOR FLORIDA

Florida ligt in het zuiden van de Verenigde Staten en is een staat van uitersten. Je vindt hier alle bekende pretparken, maar ook prachtige natuur met een bijzondere flora en fauna zoals in de Everglades (FOTO ONDER). De parelwitte stranden met palmbomen contrasteren met de skyline van metropool Miami. Een uitbundig en trendy nachtleven staat tegenover rijke historie: St. Augustine, de oudste stad van de Verenigde Staten, ligt hier. Kortom, Florida heeft eigenlijk alles wat een bezoek aantrekkelijk maakt. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

De Everglades in Florida(Foto William Silver via Shutterstock)

De grotere plaatsen van Florida, zoals onder andere OrlandoMiami, St. Petersburg en Tampa, zijn vanuit Nederland en België per vliegtuig goed bereikbaar. Voor meer informatie over tijden en prijzen kun je contact opnemen met je reisbureau of één van de vele vliegmaatschappijen die (rechtstreeks) op Florida vliegen. Florida is vooral een staat om met de auto te bereizen. Alle grote verhuurbedrijven zijn aanwezig.

Klimaat en beste reistijd voor reizen naar Florida

Florida heet niet voor niets ‘The Sunshine State’. De zomers zijn warm en vochtig met temperaturen van 30 tot 35 graden Celsius overdag met enorme onweersbuien en ’s nachts koelt het niet echt af. In de winter kan het in het noordelijke deel koud worden, in het zuiden blijft het kwik rond 20 graden Celsius schommelen. Voor- en najaar zijn waarschijnlijk de beste jaargetijden voor een bezoek: niet te warm, niet te koud en weinig neerslag.

Eten en drinken in Florida

Na een bezoek aan Florida ben je in ieder geval weer een vooroordeel kwijtgeraakt: dat Amerikanen louter hamburgers met cola en dikke steaks zouden eten. Ook al zie je ontzettend veel fastfoodtenten langs de weg, zeker in Florida is een grote verscheidenheid in voedselaabod te vinden, zowel in de winkels als in restaurants. De verschillende etnische groepen die zich in de loop der tijd in Florida vestigden, hebben ieder hun eigen sporen nagelaten in de keuken. De nabijheid van de zee zorgt eveneens voor een rijkgeschakeerde dis.

Kaart van Florida

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder