opc_loader

REIZEN DOOR GEORGIA

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Georgia ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten, tussen de staten Tennessee en North Carolina (noord), South Carolina (oost), Florida (zuid) en Alabama (west). De staat is verdeeld in vijf regio’s, te weten Mountains, Atlanta Metro, Coast, Southern Rivers en Historic South.

Blue Ridge Mountains in Georgia(Foto Shutterstock)

Overwegend heerst hier een landklimaat, met aan de kust een gematigd tot sub-tropisch zeeklimaat. Georgia kent (zeer) warme en vochtige zomers, met temperaturen die kunnen oplopen tot 45°C. De milde winters houden het kwik meestal rond het vriespunt. De meeste neerslag valt in de lente en winter, zodat kort door de bocht bekeken de late zomer en herfst de beste seizoenen zijn om te gaan. Wie geen probleem heeft met een paar spatjes regen, gaat in de lente naar Georgia. Dan springen namelijk alle knoppen open en verandert de staat in een kleurige bloesem- en bloemenzee.

Flora en fauna in Georgia

Georgia heeft een afwisselend landschap, dat varieert van het bergachtige gebied rond de Blue Ridge (FOTO BOVEN) en Appalachian Mountains, die via de glooiende heuvels in het midden overgaan in de zandstranden en eilandjes voor de kust. In het zuidoosten ligt het Okefenokee-moeras er ongerept en puur bij. En ook water hebben ze genoeg in deze staat; onder andere de Savannah, Oconee en Ocmulgee stromen door Georigia. Omdat bijna 40% wordt bedekt door bossen waar haast geen mens komt, heeft de wildstand zich ongestoord kunnen ontwikkelen. Het levert een rijke diversiteit aan dieren en planten op.

Op het grondgebied van de staat liggen de Blue Ridge Mountains en een deel van de Appalachian Mountains. Het middengebied van Georgia bestaat uit heuvellandschappen. Langs de kust liggen mooie zanderige stranden en eilanden die bekend staan als de Golden Isles. Een x aantal miljoen jaar geleden lagen de eilanden nog geheel onder het water. Niet ver van de kust liggen moerassen waaronder het Okefenokee moeras, wat tevens één van de meest ongerepte natuurgebieden is van de Verenigde Staten. 

Belangrijkste steden in Georgia

De staatshoofdstad van Georgia is Atlanta. Andere steden van betekenis zijn Augusta, Columbus, Savannah en Athens.

Atlanta, Georgia

Een grote, drukke, maar interessante stad in het hartje van Georgia. Bezienswaardig vanwege het hoge aantal gerenommeerde bedrijven zoals Coca-Cola en CNN, maar ook vermaard om zijn rijke uitgaansleven.

Savannah, Georgia

Op zoek naar bomen, overwoekerd met Spanish moss (FOTO ONDER), katoenplantages en home made peach cobbler ? Deze charmante oude kuststad is een schoolvoorbeeld van de sfeer waarom the old south bekend staat.

Savannah in Georgia(Foto Shutterstock)

Okefenokee Swamp in Georgia

Het grootste zoetwatermoeras van de Verenigde Staten kan bogen op bijna 200 kilometer aan kanoroutes, maar is ook voor de niet-actieve reiziger een interessante dagtrip.

Little White House in Georgia

Het zes-kamerige huis van voormalig president Franklin Delano Roosevelt, waar hij regelmatig behandelingen voor zijn polio onderging. Het stadje Warm Springs beschikt namelijk over geneeskrachtige bronnen die heilzaam zijn bij verlammingsverschijnselen en andere aandoeningen.

Kaart van Georgia

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder