opc_loader

REIZEN DOOR IDAHO

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Idaho ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten, tussen Canada (noord), Montana en Wyoming (oost), Oregon en Washington State (west) en Utah en Nevada (zuid). De staat is verdeeld in zeven regio’s, te weten Northern, North Central, Southwestern, South Central, Southeastern, Eastern en Central. 

Idaho(Foto Shutterstock)

Het oosten van Idaho wordt afgeschermd door ruige bergketens en kent dientengevolge een landklimaat met zachte winters en warme zomers. De temperatuur varieert door de hele staat extreem, afhankelijk van de plaatselijke hoogteverschillen. Zo kan het op bepaalde plekken in de winter maar liefst -50°C vriezen, terwijl de zomer aangename temperaturen van rond de 25 graden Celsius kent. Neerslag valt er niet veel, behalve in de vorm van sneeuw op de bergtoppen. Gemiddeld valt er in Boise ongeveer 31 cm per jaar.

Beste reistijd voor reizen naar Idaho

De maanden september en oktober zijn het beste om Idaho aan te doen. Het is er dan droger dan in de lente, minder koud dan de winter en minder heet dan in de zomer. Bovendien is de herfst in dit zeer gevarieerde landschap een adembenemend schouwspel.

Flora en fauna van Idaho

The Gem State is een goed bewaard geheim onder natuurliefhebbers, zeker gezien het afwisselende landschap. Na Alaska is dit het grootste natuurgebied van de USA. Alleen het zuidelijke gedeelte van Idaho – dat overgaat in de Great Plains - bestaat uit laagland, de rest wordt gedomineerd door de Rocky Mountains. Daarnaast bevinden zich door heel Idaho duizenden meren en watertjes, gevormd uit gletsjers en Snake River, een aftakking van de Columbia River. Deze staat kan bogen op natuurlijke attracties die vreemd genoeg worden overschaduwd door ‘mindere’ trekpleisters in de rest van het land: Hells Canyon is dieper dan de Grand Canyon, Shoshone Falls is hoger dan Niagara en de Bruneau Sand Dunes zijn groter dan de duinen van Death Valley.

Belangrijkste steden in Idaho

De hoofdstad van Idaho is Boise. Daarnaast vormen ook Coeur d’Alene, Idaho Falls en Lewiston steden van betekenis.

Natuur in Idaho

Vreemd genoeg heeft Idaho geen officiële National Parks, behalve een stukje Yellowstone dat zich op het grondgebied van de staat bevindt. Het schitterend spookachtige Craters Of The Moon National Monument, Bruneau Dunes State Park en de Sawtooth Mountains National Recreational Area (FOTO ONDER) komen het dichtst in de buurt van landelijk bestierde natuurgebieden.

De Sawtooth Mountains in Idaho(Foto Shutterstock)

Daarnaast is een rit over de Thousand Springs Scenic Route, die onder meer de machtige Shoshone Falls aandoet, een onbetaalbare ervaring.

Watersport in Idaho

Idaho is meer dan trots op maar liefst 5.000 kilometer aan stromend recreatiewater, dat varieert van kalme stroompjes tot woest kolkende rivieren. Hier is het dan ook prima raften, vissen, zwemmen en waterskiën.

Pioniers

De beroemde ontdekkingsreizigers Lewis en Clark trokken ergens tussen 1804 en 1806 door Idaho, op zoek naar een waterverbinding met de Grote Oceaan.

De Lochsa River in Idaho(Foto Shutterstock)

Het gebied langs de Lochsa River (FOTO BOVEN) geldt nog steeds als een van de meest barre doortochten van hun reis. In Kooskia en Salmon bevinden zich respectievelijk een gedenkplek langs de Lochsa en het Sacajawea Interpretative and Education Center, een museum dat is gewijd aan de Indiaanse gids van het illustere duo. Daarnaast is in het National Oregon Trail Interpretive Center veel informatie te vinden over de grote trek westwaarts, die veel gelukszoekers onder zware omstandigheden naar de westkust bracht.

Kaart van Idaho

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder