opc_loader

REIZEN DOOR ILLINOIS

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Illinois ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen Wisconsin (noord), Kentucky (zuid), Missouri en Iowa (west) en Indiana en Lake Michigan (oost). De staat is verdeeld in zeven regio’s, te weten Chicago, Chicagoland, Northern, Central, Western, Southern en Southwest.

Chicago in Illinois USA(Foto Shutterstock)

In Illinois heerst overwegend een landklimaat, met warme zomers en koude, sneeuwrijke winters. Lake Michigan en het aangrenzende Canada bepalen veel van het weersbeeld; de reden dat de stad Chicago een gematigd zeeklimaat heeft. In de wintermaanden schommelt de temperatuur tussen de -5 en -10 graden Celsius, met een gevoelstemperatuur die door wind en neerslag tientallen graden lager ligt. De zomers zijn ronduit aangenaam te noemen, met temperaturen van 25° tot 30° C.

Beste reistijd

De late lente en het einde van de zomer zijn het meest aangenaam, met veel heldere, warme dagen en weinig drukte van binnen- en buitenlandse toeristen. De wintermaanden, wanneer de staat wordt geteisterd door wind, sneeuw en ijzige kou, zijn het minst populair.

Flora en fauna

Illinois kent vooral een vlak landschap, dat in het teken staat van prairies en water. Het gras van de prairies maakt het land ongelooflijk vruchtbaar, waardoor de vlaktes worden gekenmerkt door onmetelijke akkers met graan en sojabonen. Het gebied in en om Illinois wordt ook wel The Great Lakes genoemd, vanwege de vele wateren en meren die er voorkomen. De westkant wordt begrensd door de Mississippi, terwijl de noordkant wordt afgebakend door Lake Michigan. Daarnaast stroomt de rivier Illinois door de staat. Rondom de meren en waterwegen liggen zandstranden, klifjes en moerassen met cipressen. Het noordwesten, grenzend aan Wisconsin, is wat afwisselender van aard, met prachtige ravijnen en rotswanden. De lente onthult een overdaad aan wilde bloemen, waarvan vooral de boterbloem opvalt. Met name Illinois Beach State Park staat hierom bekend. Op vochtige plekken komt bovendien ook een hangende lelie voor, die gracieus de kop aan zijn steel laat hangen. In de herfst veranderen de rubberbomen, die met hun wortels in het water staan op spectaculaire wijze van kleur. De Amerikaanse witte eik is de staatsboom, en is het paradepaardje van Sand Ridge State Forest.

Belangrijkste steden

Springfield is de staatshoofdstad van Illinois. Chicago is veruit de grootste stad, naast andere, vermeldenswaardige steden als Peoria, Decatur en Rockford.

Chicago 

The Windy City is legendarisch vanwege Al Capone en consorten, die tijdens de Drooglegging van de jaren 1920 met harde hand over de stad heerste. Maar ook nu is Chicago nog altijd een topbestemming. Bekijk haar van boven vanaf de Sears Tower, Chicago’s eigen Empire State Building. Kunst en cultuur wordt op magistrale wijze neergezet in het indrukwekkende Art Institute of Chicago. Of ga de gangen van de gangsters na, in een hilarische tour langs ‘historische’ plekken waar zij het leven lieten. Onvergetelijk!

Mississippi River Valley

Een autorit langs de beruchte Mississippi voert in Illinois langs kleine riviergemeenschappen, die doen denken aan vervlogen dagen van raderboten en Huckleberry Finn. En dat zo’n 725 kilometer lang!

Route 66

Dat deze beroemde snelweg in L.A. eindigt, weten de meesten. Maar dat Route 66 in Chicago begint, wordt vaak vergeten. Hoewel de weg officieel niet meer bestaat, wordt de route nog vaak gereden, over hernoemde Highways en byways. Volgens velen is Route 66 het beste per motor te berijden, maar een open Cadillac voldoet prima, wat ons betreft.

Kaart van Illinois

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder