opc_loader

REIZEN DOOR IOWA

Iowa ligt in het westelijke hart van de Verenigde Staten, tussen Minnesota (noord), South Dakota en Nebraska (west), Wisconsin en Illinois (oost) en Missouri (zuid). De staat is verdeeld in tien regio’s, te weten Northwest, North Central, North East, West Central, Southwest, South Central, East, East Central, Southeast en Central. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Iowa(Foto Shutterstock)

In The Hawkeye State heerst een (vochtig) landklimaat, met een natte lente, zeer warme zomer en sneeuwrijke winter. De temperaturen variëren extreem, van -5°C in de winter tot 30°C in de zomer. Jaarlijks valt er gemiddeld zo’n 88 cm neerslag, waarvan een groot deel in de vorm van sneeuw.

Beste reistijd

De drukkend warme en vochtige zomer en strenge winter zijn het beste te vermijden. De maanden april, mei en juni staan in het teken van opkomende bloesems en graan. De late zomer en het begin van de herfst zijn, wat natuur betreft, het meest geschikt om naar deze staat af te reizen.

Flora en fauna

De oostgrens van Iowa wordt bepaald door de Mississippi, terwijl de westelijke staatgrens wordt gevormd door de Big Sioux en Missouri Rivers. Ook een aantal (kunstmatige) meren doorbreken het landschap van zacht glooiende akkers regelmatig: in noordwest Iowa liggen bijvoorbeeld Spirit Lake en West en East Okoboij Lake. Het grootste gedeelte van Iowa’s lössgrond wordt bebouwd, maar tussen de rijen wuivend graan door zijn altijd bijzondere wilde bloemen te vinden. De vruchtbare grond brengt vooral sojabonen, maïs, hooi en haver voort, naast de varkensteelt dé inkomstenbron van deze matig interessante staat. Langs de Mississippi wijkt het landschap iets af van de rest van de regio; hier verrijzen lage, ruige heuvels die zijn bedekt met coniferen. Veel voorkomende dieren zijn hier rode en grijze vossen, wasberen, dassen,marmotten, muskusratten, herten en vliegende eekhoorns. Voor visliefhebbers is Iowa verrassend aantrekkelijk met maar liefst 140 soorten in haar wateren, zoals regenboogforel, walleye en zwarte baars. Uiterst zeldzame diersoorten leven hier ook. Onder meer de hermelijn, Indiana vleermuis, de Amerikaanse zeearend, grijze wolf en de Iowa Pleistoceenslak worden scherp in de gaten gehouden.

Belangrijkste steden

Des Moines is de hoofdstad van Iowa. Daarnaast zijn grotere steden als Cedar Rapids, Sioux City en Davenport het vermelden waard.

Amana Colonies

Oktoberfest in het midden van Amerika? De zeven authentieke Duitse dorpjes van de Amana Colonies werden zo’n 150 jaar geleden gesticht als religieus toevluchtsoord. Tegenwoordig vieren hier oude ambachten en volksdansen hoogtij.

Herbert Hoover

De 31 e president van de Verenigde Staten was een omstreden man; aan de ene kant werd hij verantwoordelijk gehouden voor de depressiejaren van de jaren dertig, maar veel mensen vergeten dat hij tijdens en na de Eerste Wereldoorlog zo’n 1 miljard mensen wist te voeden. In West Branch werd hij geboren, en staat de aan hem gewijde Presidentiële Bibliotheek. Een fascinerende plek om meer te weten te komen over ‘the great Humanitarian’.

Fort Des Moines

In 1917 zwaaiden 639 kapiteins en luitenants af van de eerste Amerikaanse zwarte officiersschool, om in de Eerste Wereloorlog ingezet te worden. Met deze Historic Site wordt de herinnering aan hun heldhaftige pionierswerk levend gehouden.

Kaart van Iowa

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder