opc_loader

REIZEN DOOR KANSAS

Kansas ligt precies in het midden van de Verenigde Staten, tussen Missouri (oost), Colorado (west), Nebraska (noord) en Oklahoma (zuid). Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. De staat is verdeeld in zes regio’s, te weten North Central, North East, North West , South Central, South East en South West. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren.

Kansas(Foto Shutterstock)

In Kansas is niets onvoorspelbaarder dan het weer. Er heerst een grillig landklimaat, met overwegend milde winters en snikhete, droge zomers. Door de extreme weersomstandigheden in de zomermaanden komen er regelmatig zwaar onweer en tornado’s voor – de staat ligt dan ook in wat bekend staat als ‘Tornado Alley’. Het kwik bereikt in juli met gemak de 30°C. De wintermaanden kennen temperaturen van rond het vriespunt, al kan een zware sneeuwstorm uit het niets opduiken. Over het algemeen is het oosten de natste regio van de staat, met jaarlijks zo’n 100 cm neerslag.

Beste reistijd

Wie The Sunflower State wil bezoeken, kan het beste in de lente of aan het einde van de zomer komen. Begin mei en juni, of september en oktober kennen de meest aangename temperaturen en de minste drukte.

Flora en fauna

Het groen-gele landschap van Kansas is redelijk gevarieerd. De Flint Hills in het oosten vormen een welkome afwisseling voor de uitgestrekte graanvelden van de staat, alsmede het bosrijke zuidoosten en de groene valleien langs de rivier Cimarron. Kansas is voor een derde bedekt met gras, dat in meer dan 60 soorten opduikt. Veel voorkomende bomen zijn rode ceders, zwarte walnoten, netelbomen en platanen. Verreweg de meest aanwezige bloem is verheven tot beeldmerk van de staat: de zonnebloem.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Kansas is Topeka. Daarnaast worden grotere steden als Wichita, Lawrence en Kansas City veel genoemd.

Dodge City

Waarschijnlijk een van de beroemdste stadjes van het Wilde Westen is Dodge City. Hier dwars doorheen liep de beruchte Santa Fe Trail, die van Franklin, Missouri naar Santa Fe, Mexico liep. Immense veestapels en duizenden huifkarren met handelswaar en gelukszoekers gingen vanaf 1821 heen en weer over deze handelsroute, geplaagd door hitte en kwaadwillende indianen. Dodge City begon als fort, maar ontwikkelde zich al snel tot een bruisende stad waarop de wet maar weinig grip had. Zelfs een sheriff als de legendarische Wyatt Earp kon daaraan niets doen. Wie het water in de mond loopt bij Tombstone, mag Dodge City niet missen.

Dwight D. Eisenhower

De 34 e president van de Verenigde Staten is een man die vooral bekend werd door zijn rol als Opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog: Dwight ‘Ike’ Eisenhower. In Abilene staat het Presidential Center, met als hoofdattracties de Presidential Library, zijn begraafplaats en het huis waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht.

Lawrence

Niet alleen is dit een uiterst prettige stad om te bewandelen, maar ook de campus van de Universiteit van Kansas biedt veel bezienswaardigs. Zo staan onder meer Annabelle, een 140-miljoen jaar oude dinosaurus en Comanche, het opgezette paard van Generaal Custer, hier in het boeiende Natural History Museum. Het Spencer Museum of Art herbergt een gigantische collectie Aziatische kunst.

Kaart van Kansas

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder