opc_loader

REIZEN DOOR KENTUCKY

Kentucky ligt in het mid-westen van de Verenigde Staten, tussen Ohio, Indiana en Illinois (noord), West-Virginia en Virginia (oost), Missouri (west) en Tennessee (zuid). De staat is verdeeld in acht regio’s, te weten Audubon, Bluegrass, Caves, Lakes & Corvettes, Eastern Highlands, Louisville-Lincoln, Northern Kentucky, Southern Lakes en Western Lakes. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Kentucky(Foto Shutterstock)

The Bluegrass State kent warme, aangename zomers en milde winters zonder al te hardnekkige sneeuw. De zomertemperatuur loopt op tot rond de 27 graden Celsius, terwijl de winter het kwik rond het vriespunt doet stoppen. De jaarlijkse neerslag bedraagt meestal niet meer dan 127 centimeter, al kunnen de zuidelijke regio’s vaak iets natter aandoen. De lente- en zomermaanden zijn de natste maanden van het jaar. De herfst is daarom een uitstekend seizoen om Kentucky te bezoeken, al is het desondanks raadzaam om ‘s avonds niet al te luchtig gekleed te gaan.

Flora en fauna

Kentucky loopt van de bergen van het Cumberland Plateau in het oosten geleidelijk af naar het laaggelegen stroomgebied van de Mississippi in het westen. Daar tussenin liggen de rollende, met bluegrass (veldbeemgras) bedekte heuvels waarom Kentucky befaamd is. Overigens is de blauwe kleur pas in mei te zien, als de dwergiris en de wilde colombine tussen de sprieten in bloei staan. De bossen in de staat zijn overwegend gevuld met eikenbomen, dennen en hemlock, met langs de rivieren een enkele cipres. Veel voorkomende diersoorten zijn wasberen, muskusratten, dassen, grijze en rode vossen en nertsen, naast beschermde soorten als de Amerikaanse zeearend, poema en de Kentucky grotgarnaal. Van de 300 vogelsoorten zijn de rode kardinaal (de staatsvogel) en de merel, die in grote aantallen een ernstige plaag vormen

Belangrijkste steden

Frankfort is de hoofdstad van Kentucky, naast grotere steden als Louisville, Lexington, Georgetown en Owensboro.

Natuur

Kentucky is een schitterende staat, met diverse hoogtepunten op natuurgebied. Het enige National Park, Mammoth Cave, is een van de grootste grottenstelsels op aarde. Meer dan 380 kilometer aan met elkaar verbonden grotten en gangen liggen hier voor het ontdekken. Ook Cumberland Gap National Historical Park, een door erosie gevormde vallei in de Appalachen is zeer de moeite waard. Tenslotte verdient ook Land between the Lakes aandacht; een schiereiland tussen twee kunstmatig aangelegde meren, dat vraagt om recreatie.

Abraham Lincoln

De 16 e president van de Verenigde Staten werd geboren in het nietige plaatsje Sinking Spring, Kentucky. Op zijn geboorteplek is een 19 e -eeuws hutje nagebouwd dat de sfeer van weleer goed weergeeft. De Abraham Lincoln Birthplace National Historic Site is ook nog eens vlakbij het huis waar hij opgroeide, op een paar kilometer afstand in Knob Creek.

Kentucky State Fair

Een elf dagen durende Jaarmarkt in Louisville, die bol staat van oude ambachten, folkloristische evenementen en grote paardenshow. Traditioneel gehouden in augustus.

Kentucky Derby

De eerste zaterdag in mei is gereserveerd voor de meest extravagente paardenraces van Amerika. Te vergelijken met het Engelse Ascot beweegt zich hier een zee van opzichtige hoeden van de baan naar de catering en weer terug. Het twee minuten durende hoogtepunt van het gelijknamige festival in Louisville trekt doorgaans zo’n 150.000 bezoekers en wordt gezien als social event of the year.

Kaart van Kentucky

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder