opc_loader

REIZEN DOOR MAINE

Maine ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen de Canadese provincies New Brunswick en Quebec (noord, west, oost), New Hampshire (west) en de Atlantische Oceaan(zuid). De staat is verdeeld in acht regio’s, te weten Aroostook County , Downeast & Acadia, Greater Portland & Casco Bay, Kennebec & Moose River Valleys , Maine Lakes & Mountains, Mid Coast, Southern Maine Coast en The Maine Highlands. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Portland in Maine USA(Foto Eric Broder Van Dyke via Shutterstock)

De Pine Tree State kent drie klimaatregio’s, te weten het noorden, zuiden en de kustzone. Het noorden geldt als koeler en droger, terwijl de kust overwegend mildere temperaturen kent dan de andere twee. De zomer is er meestal aangenaam, met gemiddelde temperaturen van rond de 25°C en de winter wordt gekenmerkt door veel sneeuwval en ijzige kou. Gemiddeld valt er in Maine zo’n 116 cm neerslag, waarvan 78 cm uit sneeuw bestaat.

Beste reistijd

De lente en vroege herfst zijn vanwege de ontluikende en verkleurende natuur goed geschikt om naar Maine af te reizen. Ook de zomer is populair, maar houd er rekening mee dat de wachttijden en toegangsprijzen evenredig met het seizoen kunnen stijgen. Onderschat overigens de koude zomernachten niet; een trui of jas is geen overbodige luxe.

Flora en fauna

Maine bestaat grotendeels uit bossen, voornamelijk gevuld met rode zilversparren, balsemspar, eastern hemlock en dennen. Daarnaast groeien er zeventien soorten orchideëen. Het meest voorkomende zoogdier is het witstaarthert, waarvan jagers er jaarlijks zo’n 30.000 mee naar huis nemen. Daarnaast zijn er ook veel elanden, bevers, muskusratten, otters, rode vossen en wasberen te vinden. Aan de kust is het voor vele maritieme dieren een dringen van jewelste: zeehonden, schildpadden, walvissen en – de hoofdschotel van elk plaatselijk restaurant - de Maine lobster.

Belangrijkste steden

Augusta is hier de staatshoofdstad, naast andere grote steden als Portland, Lewiston en Bangor.

Natuur

Het uitmuntende Acadia National Park is de trots van Maine, en werd vroeger veel door de rijken van Amerika bezocht, zoals de families Rockefeller, Vanderbilt en Astor. Hier is tevens het hoogste punt van de Amerikaanse Atlantische kust te vinden; Cadillac Mountain rijst 466 meter boven de zeespiegel uit. Een paradijselijk gebied, dat uitstekend geschikt is voor hikes, fietstochten en kayakken.

Buitensport

De natuur is hier ongerept en bijna onuitputtelijk. En dat betekent hiken, mountainbiken, jagen en kamperen. In de winter behoren ook skiën, snowboarden, langlaufen en snowmobiling tot de mogelijkheden. Maine kan bogen op maar liefst 6.000 meren en zo’n 8.800 kilometer kustlijn. Uiteraard bieden deze omstandigheden een uitstekende gelegenheid om in raft, kayak, kano of zeilboot te stappen en die waterwegen te verkennen.

Maine lobster(Foto Shutterstock)

Maine lobster

Een must-eat! Deze heerlijk zachte kreeft wordt in de koude wateren van Maine gevangen en vanuit daar getransporteerd naar keukens over heel Amerika. Elk jaar rond augustus staat het schaaldier in de middelpunt van de belangstelling op zijn eigen festival aan de kust, met cookouts, live entertainment en de kroning van de Maine Sea Goddess (FOTO BOVEN).

Kaart van Maine

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder