opc_loader

REIZEN DOOR MARYLAND

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Maryland ligt in het oosten van de Verenigde Staten, tussen Pennsylvania (noord), Delaware (oost) Virginia (zuid) en West Virginia (west). De staat is verdeeld in vijf regio’s, te weten Upper Eastern Shore, Lower Eastern Shore, North Central, Southern en Western.

Maryland(Foto Shutterstock)

The Old Line State heeft een zeer gevarieerd klimaat, met aanzienlijke warmteverschillen over een relatief klein gebied. Tussen de temperaturen in het westen en het door de zee getemperde kustgebied van de Atlantische Oceaan kan op dezelfde dag maar liefst zes graden verschil zitten. De zomers zijn in Maryland over het algemeen aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden Celsius. In de winter daalt het kwik naar het vriespunt. Neerslag valt ook weer heel in verschillende hoogtes per regio; het westen krijgt 124 cm in het zuidoosten, tegen 36 cm in het gebied rond Cumberland. Het westen is in de winter een wit wonderland, met 254 cm sneeuw; Baltimore kan op zo’n 56 cm rekenen.

Beste reistijd

De lente en herfst zijn de beste periodes om naar Maryland af te reizen. Het is er dan niet al te druk, en de schitterende natuur is in deze seizoenen een lust voor het oog.

Flora en fauna

In Maryland komen het noorden en zuiden samen, ook wat flora en fauna betreft. Het grootste gedeelte van de staat is doorspekt met hardhouten bomen als eiken, populieren, hickory en beuken. De beboste heuvels zijn bezaaid met wilde bloemen als de wilde framboos, kamperfoelie en de wilde druif. Witstaartherten, wasberen, rode en grijze vossen leven vredig naast kleinere dieren als de marmot, wangzakeekhoorn en de grijze eekhoorn. Natuurlijk is het water voor de kust overvol gevuld met maritieme fauna; oesters, mosselen, schildpadden en krabben tieren er welig.

Belangrijkste steden

Annapolis is de staatshoofdstad, naast grotere steden als Baltimore (FOTO ONDER), Silver Spring en Columbia. Bovendien ligt Washington, de Amerikaanse hoofdstad, in haar eigen District of Columbia binnen de staatsgrenzen.

Fells Point in Baltimore(Foto Harald Kolkman/Meridian Travel)

Natuur

Maryland heeft geen National Park, maar scoort hoog op de schoonheidsschaal met Chesapeake Bay. Dit is een complex ecologisch gebied - zout en zoet water lopen er door elkaar - met een rijk dieren- en plantenleven, lange stranden en prachtige zonsondergangen. Daarnaast zijn ook Chincoteague National Wildlife Refuge en Assateague State Park de moeite waard.

Washington, DC

De hoofdstad van Amerika ligt binnen de grenzen van deze staat, en is een bezoek meer dan waard. Met name het Lincoln Monument, vijftien Smithsonian Museums en natuurlijk het Witte Huis maken dit verplichte kost voor elke bezoeker aan Maryland.

The Mall in Washington DC(Foto Harald Kolkman/Meridian Travel)

Annapolis

Naast het prachtig bewaard gebleven historische stadscentrum staat de hoofdstad van Maryland vooral bekend wegens de Naval Academy, waar Amerika’s jongste matrozen worden opgeleid voor de veiligheid op en overzee.

Oorlog

Maryland is doorspekt met sites waar veldslagen en/of belangrijke geschiedkundige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het kleine plaatsje Frederick heeft vanaf de negentiende eeuw veel tumult gekend; het lag in een grensgebied waar strijdende partijen in drie oorlogen tegenover elkaar stonden. Tegenwoordig staat het plaatsje garant voor veel oude architectuur, historische informatie en enscèneringen van veldslagen.

Kaart van Maryland

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder