opc_loader

REIZEN DOOR MASSACHUSSETTS

Massachusetts ligt in het oosten van de Verenigde Staten, tussen Vermont en New Hampshire (noord), Rhode Island en Connecticut (zuid), New York (west) en de Atlantische Oceaan (oost). De staat is verdeeld in maar liefst dertien regio’s, waarvan Boston & Cambridge, Bristol & Plymouth Counties, Martha’s Vineyard, Cape Cod, Nantucket Island en Central Massachusetts de bekendste zijn. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Boston in Massachussetts(Foto Shutterstock)

Het noordoosten van de USA is een regio van uitersten. Het gebied kent een extreem landklimaat, met een bijna tropische zomer en in de winter hevige sneeuwval en kou tot ver onder het vriespunt. De temperaturen kunnen in de zomer en winter tussen de -40°C en +40°C liggen! In de herfst is het er verrassend warm, als het kwik rond de 25°C schommelt. ‘s Nachts kan de temperatuur echter naar het vriespunt zakken.

Beste reistijd

De herfst is de tijd bij uitstek om dit gebied te bezoeken, aangezien dan de Indian Summer in alle hevigheid losbarst. In Massachusetts komt de verkleuringslijn rond half oktober aan; eind oktober zijn alle bladeren gevallen.

Flora en fauna

Het oosten van de staat wordt gekenmerkt door kustnatuur, met brede stranden en woeste kliffen. Het westen, bekend om zijn Indian Summer, bestaat uit beboste heuvels. De machtige esdoorn met haar herkenbare bladeren komt hier het meest voor, naast berken, lariksen, eiken en eastern hemlock. Toch zijn het niet alleen de bomen die voor de nodige sfeer zorgen. Wat veel mensen vergeten, is dat klimop in alle soorten een groot deel van de kleur van de omgeving bepaalt, alsmede de vele soorten wilde bloemen en varens. Het dierenleven is er even gevarieerd als er bladeren aan de bomen hangen. In het gebied leven onder meer witstaartherten, beren, eekhoorns, elanden, stinkdieren, wolven, wasberen, vleermuizen en grijze vossen. Voor de kust zijn er daarnaast walvissen en zeehonden te zien.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad is Boston (FOTO BOVEN), naast grotere steden als Worcester, Lowell en Springfield.

Natuur

De herfst in New England is een spektakel. Lagere temperaturen en het korter worden van de dagen zorgen ervoor dat de statige bomen in deze regio hun miljarden blaadjes laten vallen. Maar niet voordat de bossen een weergaloze kleurenshow weggeven, van sappig groen naar de meest schitterende variaties van geel, bruin, rood en oranje. Door Massachusetts lopen diverse mooie routes, waarvan The Berkshires, North Shore en The Mohawk Trail – door veertien State Parks! - speciale vermelding verdienen. Vergeet ook vooral de stranden rond Cape Cod National Seashore en Martha’s Vineyard niet.

Boston

Koloniale grandeur in de 21 e eeuw. Met zijn historische centrum, topaanbod aan entertainment en de prestigieuze scholen Harvard University en MIT is dit met recht de hoofdstad van Masachusetts.

Historic Route 1

Een van de oudste wegen van Amerika – Historic Route 1 – loopt voor een deel door Massachusetts. Met onderweg steden en dorpjes als Boston, Salem en Newburyport en een prachtige combinatie van ruige kustlijn en charmant platteland is dit een rit van jewelste.

Kaart van Massachusetts

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder